Tarifi hazırlamak için klasik kakaolu bir kek pişirip, üzerinde küçük yuvarlaklar açıyorsunuz.
Açılan yuvarlakları beyaz bir muhallebi ya da puding ile dolduruyorsunuz.
Üzerini de krem şanti ile kaplıyorsunuz.
Keki dilimleyinceye kadar içinde puding dolgusu olduğu belli olmuyor.
Puding dolgusu hem tat olarak, hemde görüntü olarak çok güzel oluyor.
Kekte ki yuvarlakları açmak için dolma biber çekirdeği çıkarma aparatı kullandım.
Bunun için plastik gazoz kapağı veya elma çekirdeği çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Ben dolgu yerinden çıkan yuvarlak kek parçalarını inceltip üzerine yerleştirerek, süslemede kullandım.
"Afiyetle Kalın"
PUDİNG DOLGULU KEK;
Malzemeler; (Büyük boy dikdörtgen Borcam için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
2 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
3 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
Tepsiyi yağlamak için çok az tereyağ veya margarin.
Puding Dolgusu için;
1 paket vanilyalı puding,
3 su bardağı süt,
Üzeri için;
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı soğuk süt.
PUDİNG DOLGULU KEK TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.Un için ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Kek hamuruna kakao ekleyip, iyice çırpın.
Keki pişireceğiniz tepsiyi margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.Kek hamurunu tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Kek piştikten ve soğuduktan sonra yuvarlak şekillerde delikler açın.
Ben kekte ki yuvarlakları açmak için dolma biber çekirdeği çıkarma aparatı kullandım.
Bunun için plastik gazoz kapağı veya elma çekirdeği çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Vanilyalı pudingi sütle pişirin, karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın.
Kekte açtığınız deliklere ve kekin üzerine pudingi döküp, üzerini düzleştirin.
Krem şantiyi soğuk sütle çırpın, kekin üzerini son olarak krem şanti ile kaplayın.
Pudingin ve krem şantinin kıvamını bulması için 2-3 saat serin bir yerde dinlendirin.
Üzerini isterseniz çıkardığınız yuvarlakları incelterek ya da ufalayıp tüm yüzeyini kaplayarak süsleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Bunu bende cılekli pudıngle yaptım,evde cok beyenıldı.Üstüne krem şanti koymak da guzel bir fıkır olmuş.Ellerıne saglık, goruntu enfes.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım bu keki ben de yayınlamştım, antep fıstıklı pudingle yapmıştım çok lezzetliydi sevgiler...
YanıtlaSilGörüntü harika,mutlaka denemeli ellerinize saglik efendim!
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK. Sizin kesim tarzınız daha farklı olmuş. sırada çok denenecek tarifler var :)
YanıtlaSilPuruzsuz bir kesim, super bir goruntu :) Ellerinize Saglik. Sevgiler
YanıtlaSilen sevdiğim kek bu :)
YanıtlaSiliçinden çıkan parçaları üzerine koyma fikride çok hoş olmuş elinize sağlık sevgilerimle
ablacım ellerine sağlık nefis görünüyor kekin:)
YanıtlaSilçok güzel, afiyet bal olsun..
Bir süredir tarifini gördüğüm tatlılardan biri. Dilimlenince sürpriz bir görüntüsü var. En kısa zamanda ben de denemek istiyorum bu güzel tarifi. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba.;
YanıtlaSilSizleri .com sitesine geçirmek ve özel tasarım sağlamak için özel teklifimizi dinlemek istiyorsanız cagkan.sezgin@trustlayer.com.tr adresine mail atabilirsiniz.
Alacağınız hizmet faturalı ve en uygun fiyatlar ile olacaktır.
Saygılarımla
Kaç dilimlik acaba
YanıtlaSilMerhaba,
SilPuding dolguları tam ortasına alarak dilimleyince 12 dilim çıkıyor.