Geçtiğimiz hafta Çilek Soslu Cheesecake tarifi verip, 2. tarifi bir kaç gün sonra vereceğimi yazmıştım.
İşte bugün o gün :)
Aslında bu kadar sık aralıklarla aynı türde tarif vermem ama çilek mevsimi geçmeden iki tarifi de vermek istedim.
Bugün çilekli, jelli cheesecake tarifini vereyim, şimdilik cheesecake tariflerine ara vereyim.
Tariften bahsedecek olursam, önceki çilekli cheesecake sunumunda çileği püre halinde hazırlayıp, üzerine döktüm.
Bugünkü tarifte ise çilekleri ortadan kesip, çizkekin üzerine yerleştirdim ve üzerine çilekli jöle dökerek çilekleri sabitledim.
Unutmadan belirteyim, jel olarak mutlaka bitkisel jel kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
2 Haziran 2014 Pazartesi
30 Mayıs 2014 Cuma
KARNIYARIK POĞAÇA
Mayalı hamurla yapılan poğaçaları çok seviyorum.
Hem görüntüsü, hemde yumuşaklığı ile çok güzel oluyorlar.
Eskiden mayalı hamur hep aynı klasik poğaça şeklinde hazırlanırdı.
Şimdi bu tarz hamurların girmediği şekil kalmıyor.
Ben karnıyarık poğaçayı ilk yaptığım zaman peynirli yapıp, resimlerini o zaman çekmiştim ama en güzel hali kıymalı olarak hazırlanan oluyor.
İç malzemesini kıymalı hazırladığınız zaman tam bir karnıyarık görüntüsü oluyor.
Eğer kavrulmuş kıymanız varsa mutlaka kıymalısını deneyin.
"Afiyetle Kalın"
Hem görüntüsü, hemde yumuşaklığı ile çok güzel oluyorlar.
Eskiden mayalı hamur hep aynı klasik poğaça şeklinde hazırlanırdı.
Şimdi bu tarz hamurların girmediği şekil kalmıyor.
Ben karnıyarık poğaçayı ilk yaptığım zaman peynirli yapıp, resimlerini o zaman çekmiştim ama en güzel hali kıymalı olarak hazırlanan oluyor.
İç malzemesini kıymalı hazırladığınız zaman tam bir karnıyarık görüntüsü oluyor.
Eğer kavrulmuş kıymanız varsa mutlaka kıymalısını deneyin.
"Afiyetle Kalın"
28 Mayıs 2014 Çarşamba
KÖFTELİ, ARPACIK SOĞANLI ENGİNAR
Enginar iyice kılçıklanmadan bu sezonun ilk enginar tarifini vereyim.
Her sene pek çok enginar tarifi veriyorum ama bu yıl şimdiye kadar hiç vermemişim :(
Geçen hafta pazardan her zaman ki gibi çanak şeklinde enginar alayım dedim.
Normalde burada enginar hep çanak şeklinde soyulmuş olarak satılır, bu sefer bir baktım saplarını üzerinde bırakmışlar.
Sapları kartlaşmıştı ama yine de görünüm olarak yemeğe çok yakıştığı için kesmedim.
Birde enginar halen 2-2,5 lira arasında bir fiyatla satılıyor.
Sanırım bu konuda Ege bölgesi çok şanslı, en körpe enginarlara en uygun fiyata sahip oluyorlar.
"Afiyetle Kalın"
Her sene pek çok enginar tarifi veriyorum ama bu yıl şimdiye kadar hiç vermemişim :(
Geçen hafta pazardan her zaman ki gibi çanak şeklinde enginar alayım dedim.
Normalde burada enginar hep çanak şeklinde soyulmuş olarak satılır, bu sefer bir baktım saplarını üzerinde bırakmışlar.
Sapları kartlaşmıştı ama yine de görünüm olarak yemeğe çok yakıştığı için kesmedim.
Birde enginar halen 2-2,5 lira arasında bir fiyatla satılıyor.
Sanırım bu konuda Ege bölgesi çok şanslı, en körpe enginarlara en uygun fiyata sahip oluyorlar.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)