24 Aralık 2014 Çarşamba

PANCARLI, BULGUR ÇANAKLARI

garnitürlü
Pancarın en çok rengini severim.
İçine girdiği her şeyi çok tatlı bir pembeye yada kırmızıya dönüştürebilecek kadar güçlü bir rengi var.
Makarnayı veya pilavınızı pancarla pişirirseniz doğal yollardan pembe makarnanız ve pilavınız olur.
Bu tarifte kısırlık ince bulguru pancar püresi ile karıştırıp, bu rengi elde ettim.
Hazırladığım bulgurlu karışımı önce çanak şeklinde hazırlayıp, içine garnitür yerleştirip üzerine mayonez sıktım.
Daha sonra minik silikon kek kalıbı ile şekilli olarak hazırlayıp, ortasına sarımsaklı yoğurt yerleştirdim. 
Her iki seçenek de göze ve damağa hitap ediyor, karar sizin :)
Diğer kırmızı pancar tariflerim 👉BURADA

20 Aralık 2014 Cumartesi

PATATESLİ MÜCVER

potato pancakes
Mücver ev hanımlarının kurtarıcı tarifidir.
Evde ekmek yoksa hemen akla gelir, çat kapı misafir gelirse yine hemen akla gelir.
Üstelik hemen hemen her sebzeye, ota uygulanabilir.
Çocuğunuza yediremediğiniz sebzeyi mücverin içinde fark ettirmeden yedirebilirsiniz.
Doyurucudur, az yağda krep usulü pişirirseniz fazla yağlı olmaz, yerken baymaz.
Ben bütün mücverlerimi krep usulü pişiririm.
Yarın günlerden Pazar, aile fertlerinin evde olduğu günlerde kahvaltı daha bir özenli olur.
Mücver ile pazar kahvaltınızı şenlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

patatesli mücver
PATATESLİ MÜCVER;
Malzemeler;
2 adet orta boy patates,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
3-4 dal maydanoz, (isteğe bağlı)
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.

patates mücveri nasıl yapılır?
PATATES MÜCVERİ TARİFİ;
Patateslerin kabuğunu soyun, yıkayın ve rendeleyin.
Yumurtaları çırpın, süt, su, un, tuz, doğranmış maydanoz, rendelenmiş patates ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı koyu boza kıvamında, akışkan olmalı.
Yapışmaz yüzeyli tavanın dibine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Tavanın iyice ısınmasından sonra 2 yemek kaşığı patatesli hamurdan dökün, kaşıkla yayarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tavanız büyükse 2-3 adet birden pişirebilirsiniz.
Bir yüzü pişen mücverin diğer yüzünü çevirin ve her çevirdiğinizde tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


17 Aralık 2014 Çarşamba

KÜLAH KÖFTE

meatball

Farklı sunumları olan tariflere bayılırım.
Böyle tarifler gördüğüm zaman mutlaka ya bir yere not alırım, ya da o sayfayı kaydederim.
Geçenlerde internette gezinirken külah köfte tarifi ile karşılaştım. (tarifi gördüğüm sayfa kapandığı için link veremiyorum)
Görünümü, sunumu ile çok şık ve güzel bir tarifti.
Köfte tarifleri arşivime çok yakışacak bir tarifti, ilk fırsatta denedim.
Külah köfte için notlar;
Tarifte köfte yağda kızartılıyor ama ben uzun zamandır köftelerimi yağda değil fırında pişiriyorum, bu köfteyi de fırında pişirdim bir sorun çıkmadı.
Tarifte köfte hamuru açılarak külahın çevresine sarılıyor, ben köfteye külah şekli verdim ve içine alüminyum külahları yerleştirdim.
Kıymanız çok yağlı olmasın, yağlı kıyma piştiği zaman yağlarının erimesi yüzünden köftenin şekli bozulabilir.
Piştikten sonra kolayca çıkabilmesi için alüminyum külahları kullanmadan önce mutlaka yağlayın.
Bir külahı hazırlamak için neredeyse 3 köftelik köfte hamuru kullanılıyor, yani 1 külah köfte=3 normal köfte, bu sebeple doyurucu bir köfte oluyor.