2 Mayıs 2015 Cumartesi

YUFKADAN EV YAPIMI CİPS

evde cips yapımı
Bugün yufkadan ev yapımı cips tarifi vereceğim.
Biliyorum pek çok anne hazır ürünlerde ki sağlıksız, katkı maddeli ürünler yüzünden çocuklarının cips isteğine "hayır" diyerek direniyor.
Fakat ne yazık ki yine pek çok ailede hazır cipsler evin vazgeçilmez ürünleri arasında.
Bugünkü tarifle sağlıklı, katkı maddesiz cipsler hazırlayabilir, ev halkını özellikle çocuklarınızı sevindirebilirsiniz.
Hazır cipsler gibi çıtır çıtır lezzetli oluyor, üstelik yağda kızartma yok fırında pişirilerek hazırlanıyor.
Tarifi Cahide Sultan'dan aldım.
"Afiyetle Kalın"

chips
YUFKADAN EV YAPIMI CİPS;
Malzemeler;
2 adet yufka,
Sos Malzemeleri;
1 yemek kaşığı dolusu salça,
1 yemek kaşığı labne peynir,
2 kaşık zeytinyağı,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
Servis için;
Yoğurt,
Nane,
Kırmızı pul biber,
Ketçap.

YUFKADAN EV YAPIMI CİPS TARİFİ;
Sos malzemelerini karıştırın, sarımsakları iri doğrayıp ekleyin.
Sos karışımını iyice karıştırıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Taze yufkanın birini geniş bir yere (masa veya tezgâh) yayın.
Yufkanın yarısına eşit olacak şekilde fırça yardımıyla sos karışımını sürün.
Not;
Sosu yufkaya sürmeden önce doğradığınız sarımsakları sosun içinden alın.
(Sarımsak sadece kokusunu vermesi için sosun içindeydi)

 ev yapımı
Yufkanın diğer yarısını düzgün bir biçimde soslu yufkanın üzerine kapatın.
Elinizle hafif hafif bastırarak yapışmalarını sağlayın.

 ev yapımı
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin.
Uzun şeritleri üçgen şeklinde kesin.
Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine sık bir biçimde cipsleri sıralayın.
Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
170 derecelik fırında, kızarıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.
Cipsleri sade yoğurt sosla ya da baharatlı yoğurtlu sosla, ketçapla servis edebilirsiniz.
Hava almayan kavanozda ya da kapaklı saklama kabında muhafaza ettiğinizde bayatlamıyor.

"Afiyet Olsun"

29 Nisan 2015 Çarşamba

ETLİ, PATATESLİ ENGİNAR

etli patates yemeği
Baharın geldiğini müjdeleyen sebzelerin başında enginar gelir.
Enginarın tezgahları şenlendirdiği bugünlerde, etli patatesli enginar yemeği yapmaya ne dersiniz?
Etli patates yemeğini hemen hemen herkes sever.
Enginarla birlikte de bence çok güzel oluyor.
Bu yemeği dibi geniş bir tencerede ocakta pişirdim.
Enginarları tencereye bütün olarak ilave ettim.
Yemek piştikten sonra enginarları çanak olarak kullanıp, etli patatesi içine yerleştirdim.
Rengini kaybetmesin diye maydanozu pişerken değil servis sırasında ekledim.
Enginarla hazırlanan diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri 

"Afiyetle Kalın"


27 Nisan 2015 Pazartesi

MUZLU, ÇİKOLATALI KREP ŞİŞ

Bir önce ki yazımda kahvaltılık olarak hazırladığım minik krepli şişlerin tarifini verirken, meyveli ve çikolatalı olarak da hazırladığımdan bahsetmiştim.
Bugün o tatlı olan tariflerden ilkini vereyim.
Bu tarifte başrol yine minik kreplerin :)
Krepleri hazırladıktan sonra bir yüzüne Nutella-Çokokrem yani kakaolu fındık ezmesi sürüyorsunuz ve sırasıyla bir krep, bir muz dilimi olarak şişe diziyorsunuz.
Bu kadar basit bir tarif.
Mevsime uygun olarak bir de çileklisini yaptım.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;

Kahvaltılık Krepli Şiş

Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş

Çokokremli Krep Sandviç
 
"Afiyetle Kalın"