5 Kasım 2015 Perşembe

MUSKA BÖREĞİ

bezelyeli muska böreği
Bugün klasik bir yufka böreği olan muska böreğinin tarifini vereceğim.
Benim çocukluğumda yufka ile bu kadar farklı çeşitler yapılmazdı.
Yufka çok bulunan bir ürün değildi, annelerimiz kendi açtıkları yufkalarla börek yapardı.
Yufka alındığı zaman da her evde fırın olmadığı için sigara böreği ve muska böreği  yapılırdı sonra bol yağda kızartılırdı.
Şimdi binbir şekle getirdiğimiz yufka böreklerini yapmaktan muska böreğini unuttuk.
Bende uzun zaman muska böreği yapmadım.
Nisan ayında bir kahvaltı için aklıma muska böreği yapmak geldi.
Hem kahvaltıya hazırladım hemde Türk mutfağının klasiklerinden olan muska böreğinin blogumda tarifinin olması için resimlerini çektim.
Katlama aşamalarının tek tek resmini çektim, İnşaallah yemek yapmaya yeni başlayanlara faydası olur.
Ben tarifi hazırlarken iç malzemesi olarak bezelyeyi tercih ettim ama patatesli-peynirli-kıymalı gibi pek çok iç malzemesi seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Son yıllarda kızartma eskisi kadar tercih edilmediği için fırında pişirmeyi tercih ediyorum, daha hafif oluyor.
Muska böreğinin menüsünde yer aldığı kahvaltı masası 👉BURADA
"Afiyetle Kalın" 


3 Kasım 2015 Salı

KIZILCIKLI TARİFLER

Muhterem'le Afiyetle
Kızılcığın mevsimi yeni geçmiş olsa da peş peşe kızılcıklı tarifler verince sezonu kızılcık dosyası hazırlamadan bitirmek istemedim.
Bu dosya da şimdilik 14 adet kızılcıklı tarif var, İnşaallah her sene yepyeni tariflerle bu dosyayı daha zenginleştireceğim😊
Kızılcık bizim oralarda (Kastamonu) Kiren olarak bilinir.
Başta tarhanası, marmelatı, kompostosu hazırlanır.  
Son dönemlerde mayhoş tadı ile lezzet ve renk vermesi için salatalarda kullanıldığını görüyorum.
Bu sezon yetiştiremedim ama önümüzde ki sene kızılcıkla yapılabilecek pek çok tarif hazırlamayı, Kızılcıklı tarifler dosyasına yeni tarifler eklemeyi düşünüyorum.

31 Ekim 2015 Cumartesi

KIZILCIKLI MUHALLEBİ

cranberries
Kızılcık tezgahlardan yeni kalktı, mevsimi henüz geçti.
Arayı fazla açmadan buzluğa kaldırdığım kızılcık püresi ile hazırladığım kızılcıklı muhallebi tarifini vereyim ve kızılcık sezonunu kapatayım :)
Bu muhallebiyi yaparken amacım muhallebiyi renkli yapmaktı ama içine eklediğim kızılcık püresi yeterli olmadı, bende ayrıca üzerine sos hazırladım.
Siz püre miktarını 1 su bardağı gibi bir miktarda yaparsanız muhallebiniz daha belirgin ve canlı bir renge sahip olur.
"Afiyetle Kalın"