Arayı fazla açmadan buzluğa kaldırdığım kızılcık püresi ile hazırladığım kızılcıklı muhallebi tarifini vereyim ve kızılcık sezonunu kapatayım :)
Bu muhallebiyi yaparken amacım muhallebiyi renkli yapmaktı ama içine eklediğim kızılcık püresi yeterli olmadı, bende ayrıca üzerine sos hazırladım.
Siz püre miktarını 1 su bardağı gibi bir miktarda yaparsanız muhallebiniz daha belirgin ve canlı bir renge sahip olur.
"Afiyetle Kalın"
Kızılcıkla hazırladığım tariflerin sayısı bir dosya oluşturacak kadar çoğaldı, bende hepsini bir dosyada topladım.
Kızılcıkla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
KIZILCIKLI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay bardağı kızılcık püresi,
Sosu için;
1 su bardağı kızılcık püresi,
Yarım çay bardağı su,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Veya,
1 paket hazır meyveli sos.
KIZILCIKLI MUHALLEBİ TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri tencerede iyice karıştırın.
Kızlcık püresini tencereye ekleyin.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiyi mikserle iyice çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi kalıplara yada kaselere paylaştırın.
Kaselerde servis yapacaksanız üzerini dolduracağı bölüm için kaseleri tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.
Kaselerin üzerine sos döküp, iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Güllü kalıplarda yapacaksanız;
Kalıpları su ile çalkalayın, muhallebi ile doldurup tepsiye dizin.
Muhallebinin kalıptan kolay çıkması için tepsiyi buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi kalıptan çıkarın, üzerine sos dökerek servis yapın.
Sosu pişirmek için;
Kızılcık püresini, yarım bardak su, nişasta ve şeker ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Blender ile çırparak pürüzsüz hale getirin.
Not;
Sosu hazırlamak istemezseniz hazır meyveli soslardan da kullanabilirsiniz.
Servis yaparken üzerini kuruyemişle süsleyebilirsiniz.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...