Kırmızı biberde bugünlerde tezgahlarda son günlerini yaşıyor.
Kışında kırmızı biber bulmak mümkün ama asıl mevsimi olmadığı için şimdi herkes harıl harıl sera olmayan kırmızı biberlerden kışlık soslar hazırlamak için, közleyip buzluğa kaldırmak için uğraşıyor.
Bende geçtiğimiz günlerde haşlayıp kabuklarını soyarak buzluğa kırmızı biber kaldırdım.
Ben kırmızı biberi en çok çorbada ve sebzeli börekte kullanıyorum.
Buzluk için kırmızı biber aldığım zaman biraz da minik kırmızı biberlerden alarak çok sevdiğim kaşarlı biber yaptım.
Bu tarifi isterseniz kahvaltılarınızda, isterseniz et yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Ben sadece kaşar koydum ama daha dolgun olması için içine küp küp kızarttığınız patates biber doldurup, üzerine kaşar serpebilirsiniz.
Görünümü ve tadı ile sizi çok memnun edecek bir tarif.
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
KAŞARLI KIRMIZI BİBER;
Malzemeler;
4 adet küçük boy kırmızı biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Tuz, zeytinyağı.
KAŞARLI KIRMIZI BİBER TARİFİ;
Kırmızı biberleri yıkayın.
Üst kısmında kapak açar gibi bir parça kesin.
Not;
Biberlerin kenarları kaşarın eriyince akıp gitmemesi için yüksek olmalı.
Sapını çıkarmadan içinde ki tohumunu çıkarın.
Tuz ve zeytinyağı serpin, her yerine yedirin.
İçlerini rendelenmiş kaşar peynir ile doldurun.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kırmızı biberin yemeklere,böreklere ve hatta omletlere kattığı rengi seviyorum. Pek güzel olmuş bu halide. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Papatyam, bende kırmızı biberin rengine ve girdiği her tarife bayılıyorum:)
Sil