27 Ekim 2016 Perşembe

TRABZON HURMALI BONBON

cennet elması
Trabzon hurması yani diğer adı ile Cennet elmasının tam mevsimindeyiz.
Sonbaharın bu göz alıcı meyvesi ile geçtiğimiz günlerde bir kaç tarif hazırladım.
Bugünkü Trabzon hurmalı tarifim, her meyveye uygulanabilen, evde ki olgunlaşmış kalmış meyveleri,  bisküvi ve kekleri değerlendirmenin en tatlı yolu olan bonbon : )
Bonbon hazırlarken içine, meyveyi toparlayacak bisküvi veya kek eklenir.
Bisküvi olarak genellikle petibör kullanılır ama ben bu tarifte en sevdiğim bisküvi olan Eti Cin kullandım.
Eti Cin portakallı aroması ile bonbona farklı bir lezzet verdi.
Trabzon Hurması ile yaptığım bütün tariflerimi bir dosyada topladım. 
Tariflerin hepsi 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın" 

24 Ekim 2016 Pazartesi

ŞEFTALİLİ ALT ÜST KEK

muhterem'le afiyetle
Bu mevsimde ne şeftalisi, dediğinizi duyar gibi oluyorum :)
Şeftali mevsimi geçmek üzere, markette veya pazarda bazı tezgahlarda tek tük de olsa şeftali halen varken yazın yaptığım bu tarifi hemen ekleyeyim dedim.
Meyve ile hazırlanan kekler meyvenin ıslak yapısı sayesinde hafif nemli bir yapıya sahip oluyor.
Bu kekte de aynı durum var, nemli yapısı ile yumuşak ve leziz bir kek.
Şeftali tamamen tezgahlardan kalkmadan alarak veya şeftali konservesi kullanarak yapabilirsiniz.

18 Ekim 2016 Salı

KIRMIZI BİBER KARNIYARIK

Red pepper
Kırmızı biber sever misiniz?
Ben hafif tatlımsı tadını, etli ve dolgun yapısını çok severim.
Etli biber dolması yaptığım zaman mutlaka bir kaç tane de kırmızı biber doldururum.
Karnıyarık yaptığım zaman da bir kaç tane kırmızı biberi kavrulmuş kıyma ile doldururum.
Tadında ki o hafif tatlımsı yapısı bence çok güzel oluyor.
Kış hazırlıkları yaparken benim için en mühim malzeme kırmızı biberdir.
Dondurucuya mutlaka közlenmiş, doğranmış, haşlanıp zarı soyulmuş kırmızı biber hazırlayıp koyarım.
"Afiyetle Kalın"

Red pepper recipes
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA

Kırmızı biber tarifleri
KIRMIZI BİBER KARNIYARIK;
Malzemeler;
6 Adet orta boy kırmızı biber,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 adet kuru soğan,
1 adet domates,
3 adet sivri biber,
Tuz, karabiber,
Zeytinyağı,
Üzeri için;
1 yemek kaşığı salça,
Tuz.

KIRMIZI BİBER KARNIYARIK TARİFİ;
Kırmızı biberi yıkayın, üst kısmından keserek kapak gibi açın.
Çıkan parçayı kurabiye kalıbı ile kesin, kenarından artan parçaları minik minik doğrayın.
Tencereye yağ dökün, içine küçük doğradığınız soğanları, yeşil biberleri ve kapaktan çıkan doğradığınız kırmızı biberleri ekleyin.
Biraz kavrulduktan sonra içine kıymayı ilave edin.
Tuzunu, karabiberini ve istediğiniz baharatları ekleyip, kıymalar pişinceye kadar kavurun.
Dibi geniş karnıyarık tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı dökün.
Yağ ısınınca kırmızı biberleri içine yerleştirip, sırt kısmını hafif kızartın.
Tencereyi ocaktan alın, kırmızı biberlerin içine kıymalı harçtan yerleştirin.
Üzerine kurabiye kalıbı ile kestiğiniz çiçek şeklinde ki kırmızı biberi ve yeşil biberleri yerleştirin.
Salçayı 2 su bardağı suyun içinde açın, içine tuzunu da ekleyin, kırmızı biberlerin üzerini geçmeyecek kadar salçalı su ilave edip, kısık ateşte pişirin.Not;
Kırmızı biberleri doldurmadan önce kızarttığımız yağın içinde olduğu için ayrıca yağ ilave etmiyoruz.

Kırmızı biberden karnıyarık
"Afiyet Olsun"