Misafirlerim hanım olunca masayı ağırbaşlı renklerle değil, daha canlı renklerle hazırlamayı seviyorum.
O gün masayı mor tonlarında hazırladım.
Çeşit olarak 5 çeşidi geçmemeye çalışıyorum ama söz konusu salata olursa 6. ürün mutlaka bir salata çeşidi oluyor.
Menüyü hazırlarken salatalar hariç yapyeni tariflere yer verdim.
O gün erişteli, tavuklu, yeşil mercimek salatası ve patates yatağında havuç tarator hazırladım.
Börek olarak Lahmacun böreği hazırladım.
Pazar günü böreği denemek ve püf noktalarını anlamak için ilk kez pişirdim.
Blogda yayınlamak için resimlerini çektim.
Leopar poğaçayı daha önce deneme fırsatım olmadı o gün ilk defa pişirdim.
Susam mantolu tahinli kurabiyeyi, sultan tatlısını da daha önce denemeye fırsatım olmadı.
Fakat riske atmamak için ikisini de akşamdan hazırladım, tatlı çok kolay hazırlandı ama kurabiye çok işçilik ve zaman istiyor, iyi ki akşamdan hazırlamışım dedim.
Tatlı olarak uzun zamandır denemek istediğim "Sultan tatlısı" hazırladım.
Bu tatlının en önemi özelliği, hamuru yuvarladıktan sonra haşhaş tohumuna bulanması.
Tatlıyı yaparken "acaba bu kadar haşhaş rahatsız edici olur mu? tadını nasıl etkiler? " diye düşünmüştüm ama hiç sorun olmuyor, hamuru da çok lezzetli olan bir tatlı.
Bundan sonra sık sık menülerimde Sultan tatlısına yer vereceğim.
ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"