Bende bugünlerde bir dondurma firmasının reklamlarında ki cıngıl ile cevap veriyorum "kim demiş kışın dondurma yenmez diye" 😄
Kışın dondurma biraz tuhaf geliyor ama dondurmanın gerçekten mevsimi yok.
Yazın bol bol yiyebilir, kışın daha az tüketebilirsiniz.
Üstelik ben kestaneli dondurma tarifi vermek için yaz aylarını mı bekleyeceğim.
O zaman da bu tarifi denemek isteyenler kestaneyi nereden bulacak😕
Kafamda deli sorular, en iyisi siz tarifi okuyun.
Bu arada yeri gelmişken birde yine kış meyvesi olan Trabzon hurmasıyla da dondurma yaptım.
Onun tarifi de 👉BURADA
Kış meyvelerinden olup, dondurmaya çok yakışacak daha pek çok meyve var.
Kış meyveleri ile dondurma tariflerim devam edebilir😉
"Afiyetle Kalın"
Kestane ile tariflerim devam edecek, yayınlanmayı bekleyen 2 tarifim daha var.
Ben en iyisi tariflere daha kolay ulaşabilmeniz için en kısa zamanda kestaneli tarifler dosyası hazırlayayım 😊
KESTANELİ DONDURMA;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış kestane,
3 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri,
1 poşet krem şanti,
5 yemek kaşığı süt,
4 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya,
Yarım tablet (40 gram) çikolata,
1 portakalın rendelenmiş kabukları.
KESTANELİ DONDURMA TARİFİ;
Mutfak robotunun içine haşlayıp, kabuklarını soyduğunuz kestaneleri yerleştirin.
Robotun içine labne peyniri, krem şanti, ufaladığınız tablet çikolata, süt, vanilya, pudra şekerini ilave ederek karıştırın.
Karışımı robottan çekip pürüzsüz hale getirin.
Dondurma kalıplarına hazırladığınız dondurma karışımını paylaştırın.
İçinde ki hava kabarcıklarının gitmesi için tezgaha 1-2 kere vurun.
Dondurma kalıplarının çubuklarını takın.
Derin dondurucuda en az 5 saat bekletin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...