7 Ocak 2017 Cumartesi

BARBUNYA ÇORBASI

muhteremle afiyetle
İstanbul dün akşamdam itibaren son yılların en yoğun kar yağışını aldı.
Bu gece de sert bir soğuk hava ve buzlanma olacakmış.
Böyle günlerde verilebilecek en iyi tarif çorba tarifi oluyor.
Tarifimizin adı barbunya çorbası, evet yanlış okumadınız "barbunya çorbası" 😊
Barbunya pişirildiği zaman barbunya yemeği adını alır.
Bu tarifte ise haşlanmış barbunyalar pişirildikten sonra blender ile çırpılarak pürüzsüz bir hale getiriliyor ve çorba kıvamına geliyor.
Taneli yemek yiyemeyenler için, küçük çocuklar için harika bir tarif.
Aslında herkes için güzel bir tarif çünkü tadı çok güzel oluyor.
Birde barbunyayı çok haşladığınız için şekli bozulduğu zaman bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Ben tarifi yaparken kıvamı için başka bir şeye ihtiyaç duymadım.
Fakat eğer siz çorbanızda biraz daha koyu kıvam isterseniz tarhana ekleyerek biraz daha koyu bir kıvama ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


bakliyat çorbası
BARBUNYA ÇORBASI;
Malzemeler;
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya,
1 adet orta boy kuru soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, (tercihe bağlı)
4 su bardağı su,
6-7 dal maydanoz,
Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane.

Kidney bean
BARBUNYA ÇORBASI TARİFİ;
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradınız soğanları diriliği gidinceye kadar kavurun.
Salçayı ilave edip, birlikte bir kaç dakika pişirin.
Haşlanmış barbunyaları ekleyin.
Birlikte 3-4 dakika kavurun.
Üzerine suyunu ilave edin.
Tuzunu, damak tadınıza uygun baharatları, kavrulmuş kıymayı, incecik doğradığınız maydanozları ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kısık ocakta 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Sıcak olarak servis yapın.
Not;
Servis esnasında üzerine kızdırılmış tereyağ dökebilirsiniz.

barbunya
"Afiyet Olsun"

3 Ocak 2017 Salı

KESTANE MARMELATI

muhteremle afiyetle
Yeni yılın ilk tarifi ile merhaba😊
Yeni yıla huzur ve mutlulukla girdik demeyi çok isterdim ama ne yazık ki yeni yılın ilk saatlerinde Ortaköy'de gece klübünde ki patlama hepimizin moralini alt üst etti😔
Rabbim ülkemizin fenalığı ve kötülüğü için uğraşanlara fırsat vermesin.
Bugün size kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından olan kestane ile hazırladığım marmelat tarifi vereceğim.
Bu tarifte kestane haşlanmış olarak kullanılıyor.
Marmelat olarak piştikten sonra mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çırpıyorsunuz.
Tadı ve görüntüsü bence fındık kremasına benziyor.
Mönüsünde kestane marmelatı bulunan kahvaltı masasının resimleri BURADA
Kestane mevsimi geçmeden, kestane tariflerini bir arada bulacağınız Kestaneli tarifler dosyasını en kısa sürede hazırlayıp yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

31 Aralık 2016 Cumartesi

MUTLU YILLAR!

Yeni yılınız kutlu olsun🎉🎊
Rabbim hepimize önce sağlık, huzur, helal kazanç, hayırlı iş, hayırlı eş, hayırlı evlat, aile saadeti nasip etsin.
Ülkemizi her türlü görünür, görünmez belalardan ve kazalardan, akla hayale gelmez musibetlerden, terör eylemlerinden, afetlerden, depremlerden, savaşlardan, fitne ve fesatlardan, provokatörlerden, ülkemizin fenalığı için uğraşanlardan korusun.
(Amin)
"Afiyetle Kalın"