Taze incir mevsimindeyiz, bugünlerde taze incirle farklı tarifler hazırlayıp yayınlamaya çalışıyorum.
Bu tarif dışında 4 incirli tarif daha yayınlanmayı bekliyor.
Bugünkü tarifimiz incirli crumble.
Tatlının orjinal ismi olan "Crumble" kolay telaffuz edilen bir isim değil.
Türkçe olarak bu tatlının adı pek çok yerde "Kırıntı Tatlısı" veya "Kıtır" yani bugünkü tarife uyarlasak "incirli kıtır" olarak geçiyor.
Bu ismi hamurunun kırıntılı bir yapıya sahip olmasından ve piştikten sonra kıtır olmasından alıyor.
Crumble tarifini daha önce de biliyordum ama ilk defa geçen baharda çilekli bir tarifle hazırladım.
Yayınladığım Crumble tariflerim;
Çilekli Crumble
Erikli Crumble
Frambuazlı Crumble
Çilekli hazırladığım crumble tarifinde, meyvenin altına da hamur yerleştiriliyordu.
Bu tarifte ise zeminde meyve, üzerinde crumble hamuru var.
16 Eylül 2017 Cumartesi
13 Eylül 2017 Çarşamba
MÜRDÜM ERİKLİ DONDURMA
Havalar sıcakken dondurma tariflerimi vereyim 😊
Bu aralar mevsim meyveleri ile bayaa bir tarif hazırladım.
Kastamonu da bulunduğum günlerde kızılcıklar olmuştu, orada bol bol kızılcıklı tarif hazırladım.
İstanbul'da halen kızılcık var, henüz mevsimi bitmedi.
Tarifleri sırasıyla yayınlayacağım İnşaallah.
Bugünler de incir ve erik zamanı olduğu için ikisi ile tarifler hazırladım.
Erik bizim köyde olduğumuz zamanlarda kapımızın önünde yetişen erik ağacından.
İstanbul'a gelirken bol bol getirip arkadaş, akaraba ve komşularımıza dağıttık.
Erikle birde crumble (kırıntı tatlısı) hazırladım, onun tarifi de 👉BURADA
Tarifimize gelirsek;
Erik mürdüm eriği olduğu için tadını ve rengini daha da çıkarması için önden biraz pişirdim.
Bu tarifi kırmızı erik ve anjelik erik ile hazırlarsanız çiğden ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Bu aralar mevsim meyveleri ile bayaa bir tarif hazırladım.
Kastamonu da bulunduğum günlerde kızılcıklar olmuştu, orada bol bol kızılcıklı tarif hazırladım.
İstanbul'da halen kızılcık var, henüz mevsimi bitmedi.
Tarifleri sırasıyla yayınlayacağım İnşaallah.
Bugünler de incir ve erik zamanı olduğu için ikisi ile tarifler hazırladım.
Erik bizim köyde olduğumuz zamanlarda kapımızın önünde yetişen erik ağacından.
İstanbul'a gelirken bol bol getirip arkadaş, akaraba ve komşularımıza dağıttık.
Erikle birde crumble (kırıntı tatlısı) hazırladım, onun tarifi de 👉BURADA
Tarifimize gelirsek;
Erik mürdüm eriği olduğu için tadını ve rengini daha da çıkarması için önden biraz pişirdim.
Bu tarifi kırmızı erik ve anjelik erik ile hazırlarsanız çiğden ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
10 Eylül 2017 Pazar
KAHVALTI MASASI 64-KÖYDE KAHVALTI (9)
İstanbul'dan merhaba🙋
Ramazan ayında gidip, Kurban bayramından sonra döndüğüm 80 günlük Kastamonu tatilim bitti.
Kastamonu'dan döndüm ama orada hazırladığım tarif ve masa resimlerini yayınlamaya devam edeceğim.
Bugünkü mütevazi masanın hikayesine gelirsek;
Bu kahvaltı masasını hazırladığım günlerde, ben köyde değil Kastamonu Merkez'de kalıyordum.
Köyde annemle katılacağımız bir etkinlik için oğlumla biz Kastamonu'dan, annemde Abana'dan geldi, köyde bizim evde kahvaltıda buluştuk.
Ev o günlerde kapalı olduğu için yiyecek yoktu.
Annem bizim çok sevdiğimiz çiğ börek yapmış getirmiş.
Bende yanımda getirdiğim malzemelerle biber kavurdum, domates salatalık doğradım, birde klasik kahvaltılıklarla masamızı kurmuş olduk.
Ramazan ayında gidip, Kurban bayramından sonra döndüğüm 80 günlük Kastamonu tatilim bitti.
Kastamonu'dan döndüm ama orada hazırladığım tarif ve masa resimlerini yayınlamaya devam edeceğim.
Bugünkü mütevazi masanın hikayesine gelirsek;
Bu kahvaltı masasını hazırladığım günlerde, ben köyde değil Kastamonu Merkez'de kalıyordum.
Köyde annemle katılacağımız bir etkinlik için oğlumla biz Kastamonu'dan, annemde Abana'dan geldi, köyde bizim evde kahvaltıda buluştuk.
Ev o günlerde kapalı olduğu için yiyecek yoktu.
Annem bizim çok sevdiğimiz çiğ börek yapmış getirmiş.
Bende yanımda getirdiğim malzemelerle biber kavurdum, domates salatalık doğradım, birde klasik kahvaltılıklarla masamızı kurmuş olduk.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)