Turşu serimize kaynar su ile yapılan turşular ile devam ediyorum.
Bugün kaynar su ile yapılan biber turşusu tarifini vereceğim.
Bir sonra ki yazıda kaynar su ile yapılan kornişon turşu tarifi vereceğim.
Kaynar su ile turşu yapıldığını Cahide Sultan'da görmüştüm.
İnsan ister istemez kaynar suyun sebzeyi yumuşatacağını düşünüyor ama kesinlikle yumuşatmıyor.
Bu gördüğünüz çıtır biberler bile kaynar su ile zarar görmeden çıtır çıtır turşuya dönüştü.
Benim tarifini vereceğim turşuların kaynar su ile kurulması dışında bir özelliği daha var, o da Alman usulü denen kişniş-nohut-şeker gibi malzemelerle hazırlanması.
Ben turşularımda kişniş yada hardal tohumu kullanmazdım.
Fakat kişnişli turşuları da çok sevince bu yıl ki turşuların bir kısmını bu yöntemle kurdum.
Bu tarifi de Kuzine de kızaran ekmek blogundan aldım.
Oradan aldığım tarifle Alman usulü kornişon turşu yaptım, biber turşusu yaparken de aynı tarifi uyguladım.
30 Kasım 2017 Perşembe
29 Kasım 2017 Çarşamba
MEVLİD KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
HAYIRLI KANDİLLER!
Mevlid, Arapça doğum zamanı demektir.
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.
Çünkü bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.
İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
Mevlid, Arapça doğum zamanı demektir.
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.
Çünkü bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.
İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
28 Kasım 2017 Salı
SALATALIK TURŞUSU
Turşu tariflerime "salatalık turşusu" ile devam ediyorum.
Bu turşuda klasik salatalık turşusu tarifi uyguladım.
Son dönemde adını sık sık duyduğum kaynar su ile turşu kurmayı, biber turşusunda ve kornişon turşuda denedim.
Kaynar su ile biber turşusunun tarifini bir sonra ki tarifte yayınlayacağım.
Birde Alman usulü kornişon turşu tarifi ile turşu hazırladım, suyunu kaynar olarak ekledim.
Turşu konusu çok büyük bir konu aslında, herkesin kendi yöntemi kendi tarifi var.
Bazı tariflerde yöntem farklı, bazı tariflerde mayalandırıcı malzemeler farklı.
Bazısında sirke, bazısında limon kullanılıyor.
Benim annem turşu kurarken sirke yada limon kullanmaz, üzümü elleriyle ezerek turşunun üzerine yerleştirir.
Birde son dönemde sirke ve limon gibi asidik malzemelerin kullanılmadığı yoğurt suyu gibi malzemelerle doğal fermantasyonla hazırlanan bir turşu tarifi var ki, en sağlıklı turşu tarifinin o olduğu söyleniyor.
İnşaAllah bir gün onu da denerim 😊
Bu turşuda klasik salatalık turşusu tarifi uyguladım.
Son dönemde adını sık sık duyduğum kaynar su ile turşu kurmayı, biber turşusunda ve kornişon turşuda denedim.
Kaynar su ile biber turşusunun tarifini bir sonra ki tarifte yayınlayacağım.
Birde Alman usulü kornişon turşu tarifi ile turşu hazırladım, suyunu kaynar olarak ekledim.
Turşu konusu çok büyük bir konu aslında, herkesin kendi yöntemi kendi tarifi var.
Bazı tariflerde yöntem farklı, bazı tariflerde mayalandırıcı malzemeler farklı.
Bazısında sirke, bazısında limon kullanılıyor.
Benim annem turşu kurarken sirke yada limon kullanmaz, üzümü elleriyle ezerek turşunun üzerine yerleştirir.
Birde son dönemde sirke ve limon gibi asidik malzemelerin kullanılmadığı yoğurt suyu gibi malzemelerle doğal fermantasyonla hazırlanan bir turşu tarifi var ki, en sağlıklı turşu tarifinin o olduğu söyleniyor.
İnşaAllah bir gün onu da denerim 😊
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)