Başlığı görünce "Bamya dolması mı? yok artık" dediğinizi duyar gibiyim.
Bu tarifle ilk karşılaştığımda bende aynı tepkiyi vermiştim.
Bamya dolması için büyük boy bamya da kullansanız çok emek isteyen bir tarif.
Bazı tariflerde bamyanın külah kısmı kesiliyor ve içine kıymalı harç dolduruluyor.
Ben ilk bamyaları o şekilde doldurmaya çalıştım ama çok oyalayınca karnıyarık gibi karnını kesip doldurmaya karar verdim.
Emin olun bu şekilde yapmak çok daha kolay oldu.
Bamya demek, limon suyu ile oluşan ekşilik demek, bu sebeple dolma içini zeytinyağlı hazırladım.
Bol bol limon ile pişirdim.
Limon hem ekşili tadını oluşturdu, hemde bamyanın sevilmeyen salyasının çıkmasını engelledi.
Tadı nasıldı derseniz, yaparken çok emek verilen ama bir çırpıda biten yaprak sarması gibiydi 😍
"Afiyetle Kalın"
4 Ekim 2018 Perşembe
29 Eylül 2018 Cumartesi
TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ
İncir, yaz bitiminin en güzel meyvelerinden biridir.
Ağustos ortası veya sonunda tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu sene incir mevsimi başladığında köydeydik, bol bol taze incir yeme fırsatı bulduk.
İncir zamanında, yemek misafirlerime tatlı olarak incir ikram ettim.
Bazen köyde hediye olarak o kadar çok incir geliyor ki, onları değerlendirmek için marmelat yapıp, İstanbul'a getirdiğim oluyor.
Bugünkü tarifimi İstanbul'da hazırlamıştım.
İnciri dilimleyerek muhallebinin içinde dekoratif olarak, püre yaparak da üzerinde kullandım.
Bu tarifle muhallebinin hatırına çocuklar bile incir yiyebilir 😊
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Ağustos ortası veya sonunda tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu sene incir mevsimi başladığında köydeydik, bol bol taze incir yeme fırsatı bulduk.
İncir zamanında, yemek misafirlerime tatlı olarak incir ikram ettim.
Bazen köyde hediye olarak o kadar çok incir geliyor ki, onları değerlendirmek için marmelat yapıp, İstanbul'a getirdiğim oluyor.
Bugünkü tarifimi İstanbul'da hazırlamıştım.
İnciri dilimleyerek muhallebinin içinde dekoratif olarak, püre yaparak da üzerinde kullandım.
Bu tarifle muhallebinin hatırına çocuklar bile incir yiyebilir 😊
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
27 Eylül 2018 Perşembe
BEYAZ FASULYE TURŞUSU
Geçen yıl turşu mevsiminde turşuları kurmuş, onlar olgunlaşıp resmini çekinceye kadar tarifleri yayınlamam biraz turşu mevsimini geçmişti.
Tam turşularımı kurdum bitirdim derken, Bitlis'li komşumdan 1 poşet fasulye gelmişti.
Fasulyenin bir kısmı yeşil, önemli bir kısmı da beyaz fasulyeydi.
Beyaz fasulyeyi annemin her yaz kurduğu turşularından biliyordum.
Annem karışık turşu kurarken mutlaka içine beyaz fasulye de koyar.
Bu beyaz fasulye tazeyken toplanırsa çoğu zaman turşu olarak değerlendirilir.
Eğer dalında bırakıp tanelenmesini beklerseniz, tanelerini kuru fasulye gibi pişirirsiniz.
Kuru fasulyeden daha ferah ve güzel bir tadı olur.
Bazı yerlerde adı "Badalan Fasulye" olarak geçer.
Tam turşularımı kurdum bitirdim derken, Bitlis'li komşumdan 1 poşet fasulye gelmişti.
Fasulyenin bir kısmı yeşil, önemli bir kısmı da beyaz fasulyeydi.
Beyaz fasulyeyi annemin her yaz kurduğu turşularından biliyordum.
Annem karışık turşu kurarken mutlaka içine beyaz fasulye de koyar.
Bu beyaz fasulye tazeyken toplanırsa çoğu zaman turşu olarak değerlendirilir.
Eğer dalında bırakıp tanelenmesini beklerseniz, tanelerini kuru fasulye gibi pişirirsiniz.
Kuru fasulyeden daha ferah ve güzel bir tadı olur.
Bazı yerlerde adı "Badalan Fasulye" olarak geçer.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)