15 Şubat 2020 Cumartesi

SİYEZ UNLU ISPANAKLI PİDE

Muhterem'le Afiyetle
Son yıllarda sağlıklı unlara olan rağbet çok arttı.
Hayatımıza ilk olarak tam buğday unu, kepekli un, çavdar unu gibi çeşitler girdi.
Sonraki yıllarda ise konu bir üst seviye olan hem sağlıklı, hemde besin değerleri ile faydalı olan unları kullanmaya geldi.
Çağımızın bize getirdiği sıkıntılardan olan gluten alerjisi veya duyarlılığı sebebiyle pek çok kişi gluten içermeyen unları kullanmaya başladı.
Bu konuda en güzel ürün, Karabuğday unu.
Bugünkü unumuz olan siyez unu gluten içeriyor ama diğer pek çok una bakarak gluten oranı daha az.
Yapılan araştırmalarda, dünyada glisemik indeksi insanlara en uygun gıda siyez unuymuş.
Bu sebeplerle siyez unu gibi unların yıldızı giderek yükseliyor.

10 Şubat 2020 Pazartesi

KAHVALTI MASASI-71

Muhterem'le Afiyetle
Bu aralar önce Elazığ depremi, ardından Van'da ki çığ faciası, ayrıca İdlib'de şehit olan askerlerimiz  varken bloga yazı yazmak hiç içimden gelmedi.
Son günlerde yaşanan bu olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.
Ateş düştüğü yeri yakıyor, bizler bir şekilde hayatımıza devam ediyoruz. 
Yeni bir yazı eklemeyeli 10 gün olmuş.
Bu kısa aranın ardından ilk yazı konumuz geçtiğimiz haftalarda hazırladığım kahvaltı masası olacak.

31 Ocak 2020 Cuma

TAHİN SOSLU NOHUT PİYAZI

Muhtrerem'le Afiyetle
Nohut ile diğer bakliyatlara göre çok sayıda farklı tarif yapabilirsiniz.
Sulu yemeğinin dışında, salata, piyaz, humus, dürüm, köfte gibi pek çok tarifi nohut ile yapabiliyoruz.
Bugünkü tarifimizde nohutla piyaz yapacağız ama üzerinede tahin ile nefis bir sos hazırlayacağız.
Eşim nohutu ve tahini çok sever, bende kurutulmuş domatesi çok severim.
Bu tarif her ikimize hitap eden bir tarif oldu.
Tarifi Arda'nın Mutfağı'ndan aldım.
Orjinal tarifte her şey haşlanmış nohut ve tahinli sos ile karıştırılıyor.
Ben tarife birde kuru soğan ilave edin.
Kuru soğan, kuru domates ve nohutu zeytinyağı ile sote yaptım.
Daha sonra sos malzemesi ile karıştırdım.