28 Haziran 2021 Pazartesi

YOĞURTLU SU TERESİ

Havalar bir anda ısındı, bir kaç gündür özellikle öğlen ve sonrasında aşırı sıcak oluyor.
Sıcak havalarda da ağır yemekler değil, hafif yemekler, zeytinyağlılar, salatalar, yoğurtlu salatalar tercih ediliyor.
Bugünkü tarifim olan yoğurtlu su teresi salatası, bu sıcak havalar için çok iyi bir seçenek.
Su teresinin çiğ yenebilen güzel bir tadı var.
İsterseneniz salata olarak, isterseniz yoğurtlu olarak tüketebilirsiniz.
Daha önce tarifini verdiğim su teresini domates, soğan, peynir gibi malzemelerle bir araya getirip salata olarak hazırlamıştım.
Bugünkü hali ise klasik yoğurtlu salata, cacık kıvamında bir tarif.
İçindeki taze nane ve yoğurt ile oldukça ferah bir lezzeti oluyor.

24 Haziran 2021 Perşembe

SİYEZ UNLU ŞERİT POĞAÇA

Muhterem'le Afiyetle

Havalar ısındı, artık kimse evde vakit geçirmek istemiyor.
Pek çok kişi ya memleketine, ya tatile gitti.
Bulunduğu şehirden ayrılamayanlar da evinin yakınındaki yerlere gidiyor.
Bütün kış pandeminin, yasakların ve havaların soğuk olması sebebiyle evde kalmanın acısını çıkarıyoruz.
Evde kimse durmayınca, sayfa ziyaretleri de doğal olarak düşüyor.
Ziyaretçi sayısı düşünce bizde de yazı yazacak heves kalmıyor.
Bu sebeple sayfa güncellemelerin arası biraz uzadı.

15 Haziran 2021 Salı

TAZE ZERDEÇALLI, PİRİNÇ SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Bugün, taze zerdeçallı tariflerimin şimdilik sonuncusu olan pirinç salatasının tarifini vereceğim.
Bu salatayı zerdeçal kullanmadan da yapabilirsiniz, zerdeçal salataya hem renk hemde tat veriyor.
Ben pirinç olarak Basmati pirinç kullandım.
Basmati pirinç kolay kolay lapa olmayan, yapışmayan bir pirinç türü olduğu için bu tür salatalarda çok iyi oluyor. 
Pirinç zerdeçal sayesinde sarıya döndü, ayrıca mor ve turuncu havuç, kırmızı biber, salatalık turşusu, mısır, bezelye, dereotu derken ortaya cıvıl cıvıl renkleri olan bu salata çıktı.
Bu salatanın en güzel taraflarından biriside artan pilavı bu şekilde değerlendirebilmek.
1 gün önceden artmış pilavınız varsa, içine ekleyeceğiniz garnitür-yeşillik ve turşu gibi malzemelerle güzel ve doyurucu bir salata elde etmiş olacaksınız.
Eğer pilavınız bol tereyağlı ise 5 dakika kadar kaynatıp, süzün ve soğuk sudan geçirip öyle kullanabilirsiniz.