18 Ocak 2022 Salı

MOR HAVUÇLU PİLAV

Muhterem'le Afiyetle

Geçtiğimiz sene, daha önce pek almadığım mor havucu sık sık alıp, çeşitli tariflerde kullandım.
Tadı turuncu havuçtan çok farklı değil, rengi de muhteşem olunca da  benim için kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinin arasına girdi. 
Bu yılda mor havuç alıp, tariflere devam ediyorum.
Bence mor havuç, turuncu havuçtan daha sert bir yapıya sahip.
Bu sebeple genellikle pişirilerek hazırlanan tariflerde kullandım.
Çorbasını, taratorunu, salatasını hazırladım.
Tarifini verdiklerimin linkini aşağıya ekliyorum.

9 Ocak 2022 Pazar

KAHVALTI MASASI-75

Muhterem'le Afiyetle

Hafta içi, Koronavirüs sebebiyle uzun bir aradan sonra ilk defa İstanbul'da ki evimizde misafir ağırladım.
En son Şubat 2020 de kahvaltı misafiri ve Mart 2020 tarihinde de yemek misafirlerimi ağırlamıştım.
Virüs, Mart ayından sonra ülkemizde dahil tüm dünyayı etkisi altına almıştı.
Köydeki evimizde ise; orada yaz aylarında bulunduğumuz için, virüsün etkisini azalttığı zamanlar olduğu için, ayrıca balkon-veranda gibi açık havada yemek imkanı olduğu için misafir ağırlamaya köyde devam ettim.

4 Ocak 2022 Salı

TRABZON HURMALI FİT PUDİNG

Muhterem'le Afiyetle

Yeni yılın ilk tarifi ile merhaba😊
Her sektörde, her yerde yeni yıla girince önceki senenin hesabı yapılır.
Senenin verimli geçip geçmediği hesap edilir.
Bende kendi açımdan her sene başında bunu yapıyorum.
Ne yazık ki 2 yıldır sayfa güncelleme konusunda çok verimli olamıyorum.
Dolayısı ile yıl sonunda ortaya çıkan tarif sayısı hiç hoşuma gitmiyor.
Tarif sıkıntısı çekmiyorum, pek çok tarifi hazırladım, resimlerini çektim.
En az 60 tarifim düzenlenip, tariflerinin yazılmasını ve yayınlanmayı bekliyor.
Fakat yazı yazmaya bir türlü vakit bulamıyorum.
Ne diyelim; Bu sene tarif verme açısından daha verimli bir yıl olur İnşaAllah!