Yeni yılın ilk tarifi ile merhaba😊
Her sektörde, her yerde yeni yıla girince önceki senenin hesabı yapılır.
Senenin verimli geçip geçmediği hesap edilir.
Bende kendi açımdan her sene başında bunu yapıyorum.
Ne yazık ki 2 yıldır sayfa güncelleme konusunda çok verimli olamıyorum.
Dolayısı ile yıl sonunda ortaya çıkan tarif sayısı hiç hoşuma gitmiyor.
Tarif sıkıntısı çekmiyorum, pek çok tarifi hazırladım, resimlerini çektim.
En az 60 tarifim düzenlenip, tariflerinin yazılmasını ve yayınlanmayı bekliyor.
Fakat yazı yazmaya bir türlü vakit bulamıyorum.
Ne diyelim; Bu sene tarif verme açısından daha verimli bir yıl olur İnşaAllah!
Konumuza dönersek;
Son yıllarda diyet yapmak dışında; sağlık için, sağlıklı yaşamak için, şekeri tamamen hayatından çıkaranların sayısı giderek artıyor.
Şekeri hayatımızdan çıkarsak bile vücudun alıştığı bir şeyden vazgeçmesi kolay olmuyor.
Bu yüzden onun yokluğunu hissettirmeyecek sağlıklı tarifler üretilmeye başlandı.
Bu tariflerin özelliği ise içinde şeker olmadığı halde şekerli bir tarife yakın tatları var.
Genellikle meyve ile tatlandırılıyor ve adı da genellikle "Fit" oluyor.
Tariften kısaca bahsedecek olursam;
Trabzon hurması, muz, kakao ve vanilyayı blenderde veya mutfak robotunda püre haline getiriyorsunuz.
Kaselere paylaştırıp, istediğiniz gibi süslüyorsunuz.
Bu tarifte un, şeker, nişasta, süt gibi malzemeler yok!
Ayrıca evde, yenmeyen kalan hurma ve muzu değerlendirmek için çok iyi bir tarif.
Geçtiğimiz yıllarda buna benzer bir tarif olan "Muzlu, Trabzon Hurması" tarifini 👉BURADA paylaşmıştım.
Trabzon hurması ile yaptığım (şimdilik 11 adet) tariflerim 👉BURADA
TRABZON HURMALI FİT PUDİNG;
Malzemeler;
2 adet büyük ve olgun Trabzon Hurması (Cennet Hurması)
2 adet muz,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
Ceviz içi,
Nane yaprakları.
TRABZON HURMALI FİT PUDİNG TARİFİ;
Büyük boy ve olgunlaşmış Trabzon hurmasını yıkayın.
Kabuğunu soyup, doğrayın.
Üst süslemesinde kullanmak için bir kaç dilim ayırın.
Muzun da kabuğunu soyun, üst süslemesi için bir kaç dilim ayırın.
Muzun geri kalanını ufalayarak blendere yerleştirin.
Trabzon hurması, kakao ve vanilyayı da ekleyin.
Bütün malzemeler iyice parçalanıncaya kadar blenderi çalıştırın.
Hazırladığınız karışımı kup veya kaselere paylaştırın.
Üzerine önce bir nane yaprağı, birer dilim Trabzon hurması, muz ve ceviz içi yerleştirin.
2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...