Pazar tezgahları muhteşem çarpıcı rengi olan bu hurmalarla doldu.
Eskiden bu kadar çok ve kolay bulunmayan Trabzon hurması son yıllarda daha çok talep edilmeye başlandı.
Trabzon hurması ile yumuşak yapısı sayesinde pek çok tarif hazırlayabilirsiniz.
Sos olarak hazırlayıp, muhallebi ve diğer tatlılarınıza ilave edebilirsiniz.
Ya da her zaman dediğim gibi hiç bir şey yapmadan rafadan yumurta gibi kaşıklayarak tüketebilirsiniz.
Bugünkü tarifimizde Trabzon hurmasına birde muz eşlik ediyor.
Muz ve Trabzon hurmasını ezip püre yapıyorsunuz, kaselere paylaştırıyorsunuz.
Üzerine nar taneleri serpiyorsunuz.
İstediğiniz kuruyemişle süsleyip, servise hazır hale getiriyorsunuz.
İşte bu kadar basit ve lezzetli 😊
Trabzon Hurması (Cennet Hurması) ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
MUZLU, TRABZON HURMASI; (2 adet kup için)
Malzemeler;
1 adet olgun Trabzon Hurması,
1 adet yerli muz,
3-4 yemek kaşığı nar tanesi,
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi,
Yarım çay kaşığı Tarçın.
MUZLU, TRABZON HURMASI TARİFİ;
Trabzon hurmasının sapını koparın, iyice yıkayın.
Kabuklarını soyup, çatalla ezin.
Muzu da yıkayın, kabuklarını soyup çatalla ezin.
İkisini birbirine ekleyip karıştırın.
Yarım çay kaşığı tarçın serpin.
Hepsini bir karıştırıp, kuplara veya kaselere paylaştırın.
Üzerine nar taneleri yerleştirin.
En son ceviz içi serperek tatlınızı tamamlayın.
"Afiyet Olsun"
Şahane görünüyor ellerinize sağlık hayırlı akşamlar dilerim🌷
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, hayırlı akşamlar :)
Sil