21 Kasım 2019 Perşembe

MUZLU, TRABZON HURMASI

Muhterem'le Afiyetle
Mevsim tam Trabzon hurması mevsimi.
Pazar tezgahları muhteşem çarpıcı rengi olan bu hurmalarla doldu.
Eskiden bu kadar çok ve kolay bulunmayan Trabzon hurması son yıllarda daha çok talep edilmeye başlandı.
Trabzon hurması ile yumuşak yapısı sayesinde pek çok tarif hazırlayabilirsiniz.
Sos olarak hazırlayıp, muhallebi ve diğer tatlılarınıza ilave edebilirsiniz.
Ya da her zaman dediğim gibi hiç bir şey yapmadan rafadan yumurta gibi kaşıklayarak tüketebilirsiniz.



Diospyros kaki and banana
Bugünkü tarifimizde Trabzon hurmasına birde muz eşlik ediyor.
Muz ve Trabzon hurmasını ezip püre yapıyorsunuz, kaselere paylaştırıyorsunuz.
Üzerine nar taneleri serpiyorsunuz.
İstediğiniz kuruyemişle süsleyip, servise hazır hale getiriyorsunuz.
İşte bu kadar basit ve lezzetli 😊
Trabzon Hurması (Cennet Hurması) ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

Trabzon hurması ile ne yapılır?
MUZLU, TRABZON HURMASI; (2 adet kup için)
Malzemeler;
1 adet olgun Trabzon Hurması,
1 adet yerli muz,
3-4 yemek kaşığı nar tanesi,
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi,
Yarım çay kaşığı Tarçın.

persimmon recipes
MUZLU, TRABZON HURMASI TARİFİ;
Trabzon hurmasının sapını koparın, iyice yıkayın.
Kabuklarını soyup, çatalla ezin.
Muzu da yıkayın, kabuklarını soyup çatalla ezin.
İkisini birbirine ekleyip karıştırın.
Yarım çay kaşığı tarçın serpin.

Hepsini bir karıştırıp, kuplara veya kaselere paylaştırın.
Üzerine nar taneleri yerleştirin.
En son ceviz içi serperek tatlınızı tamamlayın.

Cennet elmesi tatlısı
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Şahane görünüyor ellerinize sağlık hayırlı akşamlar dilerim🌷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hayırlı akşamlar :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...