Bu ürünlerin arasında bugünkü tarifimizin ana malzemesi olan Karabuğday unu da var.
Karabuğday ve Karabuğday unu, öncelikle Glüten hassasiyeti olan Çölyak hastalarının, vegan beslenme tarzını benimseyen ve o şekilde beslenenlerin, sağlıklı yaşam tarzını benimseyenlerin en sık kullandığı ürünlerin arasında yer alıyor.
Karabuğday unu, arpa unu gibi ürünleri eskiden bulmak çok zordu.
Fakat son yıllarda giderek artan talebe esnaf sessiz kalmadı, artık pek çok dükkanda bu tarz unları bulmak mümkün.
Ben karabuğday unumu Eyüp Sultan ziyaretimiz sırasında, bu tarz ürünler, yöresel ve organik ürünler satan bir dükkandan aldım.
Fırsatını bulduğum zaman Karabuğday unu ile başka tariflerde hazırmayı düşünüyorum.
Daha önce Arpa unu kullanarak mücver yapmıştım, onu tarifini de aşağıdaki linklerin arasında bulabilirsiniz.
Konu ile ilgili Linkler;
Arpa Unlu Kabak Mücver
Krep Usulü Kabak Mücver (beyaz unlu)
Kabak Tarifleri
Karabuğday (Greçka) ile hazırladığım diğer tariflerim;
Karabuğday Patlağı 👈Karabuğday hakkında ki bilgileri burada görebilirsiniz.
Karabuğday Patlaklı Çikolata
Karabuğdaylı, Yayla Çorbası
Yeşil Mercimekli Karabuğday Pilavı
Pancarlı, Karabuğday Salatası
"Afiyetle Kalın"
KARABUĞDAY UNLU KABAK MÜCVER;
Malzemeler;
2 adet orta boy kabak,
3 su bardağı karabuğday unu,
1 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı tuz,
Not;
Maydanoz, dereotu gibi yeşillikler, kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatlar kullanabilirsiniz.
Pişirmek için;
Sıvı yağ.
KARABUĞDAY UNLU KABAK MÜCVER TARİFİ;
Kabakları yıkayın, dışını sebze soyucu ile kazıyın.
Derin bir kabın içine rendeleyin.
1 adet yumurta, damak tadınıza uygun tuz ve baharatları ekleyin.
3 su bardağı karabuğday ununu, bir çay kaşığı karbonatı ekleyin.
Mücverinizde yeşillik olmasını isterseniz ince ince doğradığınız dereotu veya maydanozu ekleyin.
1 su bardağı süt, 1 su bardağı suyu azar azar dökerek ilave edin.
Not;
Kabakların boyutuna göre mücver hamurunuz daha az veya daha çok su çekebilir, suyu eklerken bunu dikkate almanızı öneririm.
Süt kullanmak istemezseniz hepsini su olarak ekleyebilirsiniz.
Bütün malzemeleri iyice karıştırın.
Akıcı bir hamur elde edin.
Tavanın içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Yağ ısınınca 2 yemek kaşığı kadar hamuru kaşıkla yayarak tavaya dökün.
Hamurları önlü arkalı pişirin.
Mücver pek çok tarifte bol yağda kızartılır fakat o hali ile insanı çok çabuk bayar.
Ben krep gibi az yağda pişiriyorum, daha az yağ çekmiş oluyor.
Tavada ki mücverler pişince yenisini koymadan önce 1 yemek kaşığı yağ dökerek tavayı yağlayıp, yeni mücver hamurularını öyle tavaya dökün.
Pişen mücverleri kağıt havlu veya peçete serilmiş geniş bir tepsiye veya servis tabağına yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...