28 Mayıs 2010 Cuma

ŞEFTALİLİ ŞERİT MİLFÖY

Muhterem'le AfiyetleTatlıdan tuzluya milföy, mutfaklarımızda kendine hep yer buluyor.
Ne kadar sanayi ürünü olduğunu, çok yağlı olduğunu bilsekte, pratikliği, lezzeti, buzlukta saklanabilme özelliği ile de kolay kolay hayatımızdan çıkmayacağa benziyor.
Bu tarif milföyle yapabileceğiniz pratik bir tatlı, kışın elma dilimleri, yazın şeftali dilimleri ile hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


27 Mayıs 2010 Perşembe

PANCAR SOSLU SEMİZOTU

Muhterem'le AfiyetleBu tarifi Devletşah'ın sitesinde (Site güncel olmadığı için linki kaldırmak zorunda kaldım) görüp, en başta rengine vuruldum.
Tabii Devletşah'ın gün ışığı kullanarak çektiği nefis resmin yanında benim kapalı bir hava da yapay ışık altında çektiğim resmin lafı bile olmaz.
Pancar sosu, pancarı sevenler için, çok güzel ve lezzetli bir sos.
Bu sosu ekmeğin üzerine sürerek, yada makarnanın yanında da kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

24 Mayıs 2010 Pazartesi

ENGİNAR KASESİNDE ALİ NAZİK

Bu tarif, bu sezonun son enginar tarifi olacak.
Enginarı kase şekli ile kullanmayı çok seviyorum.
Her şey enginar kasesinin içinde çok güzel duruyor.
Bu enginarları aldığım zaman "acaba nasıl değişik bir tarif yapsam?" derken, aklıma Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden birisi olan Ali Nazik geldi.
Miktarı az olduğu için hemen 2 patlıcanla Ali Nazik hazırladım ve limonlu suda haşladığım enginar kaselerinin içinde sundum.
Oldukça lezzetli ve şık bir yemek ortaya çıkmış oldu.
"Afiyetle Kalın"