
Bu yıl ailece hiç yemediğimiz otlarla tanıştık.
Pazarda hiç ummadığım bir köşede demet demet taze ot satan tezgahları görünce, hemen tezgahın başına gidiyorum.
Çoğu otu tanımıyorum, pazarcıya tek tek otların isimlerini soruyorum.
Daha fazla sıkmamak için tarif sormuyorum.
Zaten bütün otlar üç aşağı beş yukarı aynı şekilde pişiyorlar.
Madımak aldığım gün internette tarif aradım.
Bu tarifi
Gül'ün Mutfağı blogunda gördüm, klasik tariflere benzemiyordu.
Madımağı hemen Gül ablanın tarifine göre pişirdim.
Artı olarak bir tek kuru nane ekledim.
Sucuk, bulgur ve baharatla nefis bir yemek oldu.
Bu sezona ait son yenilebilir ot yemeği tarifimiz "diken ucu-melevcan" olacak.
"Afiyetle Kalın"
SUCUKLU BULGURLU MADIMAK;
Malzemeler;
Yarım kilo madımak,
2 adet kuru soğan,
Yarım kangal sucuk,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet domates,
1 çay bardağı pilavlık bulgur,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Madımakları temizleyip, yıkayın ve doğrayın.
Not;
Madımağın sert olan saplarını içine karıştırmayın, pişmek bilmiyorlar.
Hemen hemen 1 litre suyun içinde haşlayın.
Madımaklar yumuşamaya başlayınca bulguru ilave edin.
Kuru soğanı küp küp doğrayıp, zeytinyağında pişirmeye başlayın.
Üzerine kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri ve biber salçasını ilave edin.
Sucuğu dilimleyerek tencerenin içine ekleyin.
Kuru naneyi ve diğer baharatları ekleyin.
Hazırladığınız bu sosu haşlanan madımakların içine ekleyerek beraber biraz daha pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"