Ben yıllardır beşamel sos ile hazırladığım, patlıcanları ince dilimler halinde doğrayıp yufka niyetine kullandığım "patlıcan böreği" adında bir yemek yaparım.
Fakat bu yaz kıymetli arkadaşım (Allah Ne Verdiyse) Melek de "Afyon Usulü Patlıcan Böreği" adında daha farklı bir tarif gördüm.
Tam Ramazan ayıydı, kalabalık misafir gruplarım olacaktı.
Bu tarifi büyük bir cesaretle daha önce denemeden ilk kez misafirlerime hazırladım.
Melek tariflerini o kadar kapsamlı ve bol resimli anlatıyor ki, deneme yapmadan ilk kez yapmakta hiç sakınca görmedim.
Sonuçtan bende, misafirlerimde çok memnun kaldık.
Ertesi gün resmini çekeceğim tek bir dilim patlıcan böreği kalmadı :)
Daha sonra başka bir kalabalık misafir grubuma da bu yemeği hazırladım.
Bu resimleri de o gün kalan tek dilimle çektim :)
Patlıcan mevsimi bitmeden bu tarifi deneyin, sonuçtan çok memnun kalacaksınız.
31 Ağustos 2015 Pazartesi
27 Ağustos 2015 Perşembe
ETLİ TAZE FASULYE
Taze fasulye yaz aylarının en çok tüketilen sebzeleri arasında ama sanırım listenin 1 numarası patlıcandır :)
Taze fasulyeyi en çok hanımlar severek tüketiyor diye düşünüyorum, beylerin favori yaz sebzesi kesinlikle patlıcan :)
Bizde eşim taze fasulye etliyse daha çok severek yer, zeytinyağlı taze fasulyeyi yemek olarak saymaz, salata niyetine tüketir.
Fasulyeyi zeytinyağlı pişirirsem ortasından bıçakla keserek inceltirim.
Etli pişirdiğim zaman bütün olarak sadece ortasından kırarak pişiriyorum.
"Afiyetle Kalın"
Taze fasulye ile hazırladığım diğer tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
ETLİ TAZE FASULYE;
Malzemeler;
300 gram kuşbaşı et,
1 kilo taze fasulye,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı Zeytinyağı,
Tuz.
ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ;
Fasulyenin baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Ortasından kopararak ikiye ayırın.
İyice yıkayıp süzün.
Tencereye etleri koyun, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Eğer etler çok sertse 1 su bardağı su ekleyin biraz daha pişirin.
1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin, küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
1 tatlı kaşığı salçayı da ilave edin.
Üzerine fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyelerle birlikte biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Taze fasulyeyi en çok hanımlar severek tüketiyor diye düşünüyorum, beylerin favori yaz sebzesi kesinlikle patlıcan :)
Bizde eşim taze fasulye etliyse daha çok severek yer, zeytinyağlı taze fasulyeyi yemek olarak saymaz, salata niyetine tüketir.
Fasulyeyi zeytinyağlı pişirirsem ortasından bıçakla keserek inceltirim.
Etli pişirdiğim zaman bütün olarak sadece ortasından kırarak pişiriyorum.
"Afiyetle Kalın"
Taze fasulye ile hazırladığım diğer tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
ETLİ TAZE FASULYE;
Malzemeler;
300 gram kuşbaşı et,
1 kilo taze fasulye,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı Zeytinyağı,
Tuz.
ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ;
Fasulyenin baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Ortasından kopararak ikiye ayırın.
İyice yıkayıp süzün.
Tencereye etleri koyun, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Eğer etler çok sertse 1 su bardağı su ekleyin biraz daha pişirin.
1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin, küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
1 tatlı kaşığı salçayı da ilave edin.
Üzerine fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyelerle birlikte biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
21 Ağustos 2015 Cuma
KARADUTLU, YOĞURTLU DONDURMA
Havalar sıcakken dondurma tariflerine devam :)
Bu tarifteki dondurma çok pratik, pişirmeden yoğurtla hazırlanıyor.
Daha önce çileklisinin tarifini vermiştim.
Bu sefer ki tarif meyvemiz muhteşem mor rengi ile karadut.
Dut faydası saymakla bitmeyen harika bir meyve, özellikle karadut kan yapıcı özelliği ile öne çıkıyor.
Halsizliğe iyi geliyor ve karaciğeri kuvvetlendiriyor.
15 gün önce köye gidip geldik, çok şükür dut mevsimini yakaladık.
Bol bol dut yedik, köyde çektiğim dalından meyve resimlerini Instagram hesabımdan paylaştım.
Instagramda beni muhteremleafiyetle olarak takip edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifteki dondurma çok pratik, pişirmeden yoğurtla hazırlanıyor.
Daha önce çileklisinin tarifini vermiştim.
Bu sefer ki tarif meyvemiz muhteşem mor rengi ile karadut.
Dut faydası saymakla bitmeyen harika bir meyve, özellikle karadut kan yapıcı özelliği ile öne çıkıyor.
Halsizliğe iyi geliyor ve karaciğeri kuvvetlendiriyor.
15 gün önce köye gidip geldik, çok şükür dut mevsimini yakaladık.
Bol bol dut yedik, köyde çektiğim dalından meyve resimlerini Instagram hesabımdan paylaştım.
Instagramda beni muhteremleafiyetle olarak takip edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)