Pastırma ve humus, iki nefis lezzet bu tarifte bir araya geliyor, ortaya nefis bir tarif çıkıyor.
Humus bizim evde sade hali ile pek yenmez.
Biz daha çok içinde veya üzerinde ayrıca bir malzeme olan humusu seviyoruz.
Mesela kırmızı pancarlı, kırmızı biberli ve bugünkü hali olan pastırmalı humus bizde daha çok seviliyor.
Birde humus paçası varki onunda lezzeti bambaşka😍
Bahsettiğim diğer humus tariflerime aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
30 Mart 2019 Cumartesi
26 Mart 2019 Salı
ÇAY DAVETİ-39
Çay misafirlerimi genellikle masada ağırlarım.
Fakat kalabalık misafirlerde ve akşam çayı misafirlerinde bu pek mümkün olmuyor.
Bugünkü çay menüsü, akşam çayı misafirlerim için hazırladığım ürünlerden oluşuyor.
Geçenlerde gelen gündüz çay misafirlerim için hazırladığım masanın resmini de en kısa zamanda paylaşacağım.
Fakat kalabalık misafirlerde ve akşam çayı misafirlerinde bu pek mümkün olmuyor.
Bugünkü çay menüsü, akşam çayı misafirlerim için hazırladığım ürünlerden oluşuyor.
Geçenlerde gelen gündüz çay misafirlerim için hazırladığım masanın resmini de en kısa zamanda paylaşacağım.
20 Mart 2019 Çarşamba
MANTAR PANE
Mantar sever misiniz?
Ben kültür mantarını çok severim.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar konusunda ise ailece pek cesaretimiz yok.
Doğada yetişen mantarları seyretmeyi ve resimlerini çekmeyi çok severim ama iyi mantar olduğunu bilsem de toplayamam.
Bugünkü tarifimiz olan mantar paneyi hazırlarken, kültür mantarı kullandım.
Fakat bu tarif geniş yüzeyi olan istiridye mantarı, kanlıca mantarı gibi mantar çeşitleriyle de çok güzel olur.
Pane malzemesi olarak galeta unu ve mısır unu kullandım.
Ben en çok galeta unlu olan halini seviyorum.
Galeta ununu, Etimeği mutfak robotundan çekerek kendim hazırladım.
Bu sebeple daha pütürlü ama daha çıtır bir pane oldu.
Ben kültür mantarını çok severim.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar konusunda ise ailece pek cesaretimiz yok.
Doğada yetişen mantarları seyretmeyi ve resimlerini çekmeyi çok severim ama iyi mantar olduğunu bilsem de toplayamam.
Bugünkü tarifimiz olan mantar paneyi hazırlarken, kültür mantarı kullandım.
Fakat bu tarif geniş yüzeyi olan istiridye mantarı, kanlıca mantarı gibi mantar çeşitleriyle de çok güzel olur.
Pane malzemesi olarak galeta unu ve mısır unu kullandım.
Ben en çok galeta unlu olan halini seviyorum.
Galeta ununu, Etimeği mutfak robotundan çekerek kendim hazırladım.
Bu sebeple daha pütürlü ama daha çıtır bir pane oldu.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)