Humus bizim evde sade hali ile pek yenmez.
Biz daha çok içinde veya üzerinde ayrıca bir malzeme olan humusu seviyoruz.
Mesela kırmızı pancarlı, kırmızı biberli ve bugünkü hali olan pastırmalı humus bizde daha çok seviliyor.
Birde humus paçası varki onunda lezzeti bambaşka😍
Bahsettiğim diğer humus tariflerime aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Konu ile ilgili tarifler;
Humus Tarifleri;
Humus
Pancarlı Humus
Humus Paçası
Pastırmalı Tarifler;
Pastırmalı Kuşkonmaz
Paçanga Böreği
Baklava Yufkasından Paçanga Böreği
Pastırmalı ve Sucuklu Pizza
Pastırmalı Ala Pilav
Pastırmalı Patates
Bol Malzemeli Bayat Pide Pizzası
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
200 gram pastırma, (ben Kastamonu pastırması kullandım)
Zeytinyağı,
Humus İçin;
1 su bardağı nohut,
1 çay bardağı tahin,
Yarım limon,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,Üzerine;
6-7 dal maydanoz,
Kırmızı pul biber.
PASTIRMALI HUMUS TARİFİ;
Humusu yapmak için;
Nohutu akşamdan tuzlu ılık suda ıslatın.
Ertesi gün, düdüklü tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan nohutların zarını soyun.
Mutfak robotuna zarı soyulmuş nohutu, tahini, limon suyunu, sarımsağı, kimyonu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
Hepsini birden karıştırarak püre haline getirin.
Not;
Humusun daha akışkan bir kıvamda olmasını isterseniz, haşladığınız nohut suyundan bir kaç kaşık ekleyebilirsiniz.
Not;
Humusun daha akışkan bir kıvamda olmasını isterseniz, haşladığınız nohut suyundan bir kaç kaşık ekleyebilirsiniz.
Servis yapacağınız tabağın içine humusu dökün.
Kaşığın tersi ile kenarları yüksek, ortası çukur olacak şekilde düzeltin.
Küçük bir el tavasının içine zeytinyağı dökün.
Üzerine pastırmaları ekleyin.
Düşük ısıda pastırmaları yakmadan bir kaç kez karıştırarak çok az kavurun.
Hazırladığınız pastırmayı humusun ortasına dökün.
Maydanozları ince ince doğrayın, humusun üzerine serpiştirin.
Ayrıca kırmızı pul biber serpin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...