Bu seferki sebzemiz, fazla tarif seçeneği olmayan brokoli oldu.
Brokoliyi ufak parçalara ayırıp, sapları yumuşayıncaya kadar suda, yada buharda pişiriyoruz.
Haşlanmış buğday ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine zeytinyağı ve baharat ekleyip servis yapıyoruz.
Brokoliyi severek yemiyorsanız bu tarz bir tarifle daha kolay tüketebilirsiniz.
Geçtiğimiz yıllarda aşurelik buğday dediğimiz beyaz buğdayı sık sık kullanıyordum.
Son 1 yıldır da hayatımıza daha sağlıklı olan Karabuğday (Greçka) girdi.
Bu aralar mutfağımda karabuğday ile hazırlanan tariflere daha çok yer vermeye başladım.
Tat olarak beyaz buğday çok lezzetli ama fazla tüketmek kilo alımına sebep olabiliyormuş.
Karabuğday'ın isli gibi değişik bir aroması var, onun verdiği tadı herkes sevmeyebiliyor.
Bugünkü tarifte daha sağlıklı olduğu için beyaz buğday yerine karabuğday kullanabilirsiniz.
Gelelim konu ile ilgili linklere;
Brokoli ile hazırladığım tüm tariflerim 👉BURADA
Buğday ile hazırladığım diğer tariflerim;
Terbiyeli Buğday Çorbası
Marine Edilmiş Tavuk Eşliğinde Buğday Pilavı
Buğday Cacığı
Ispanaklı Buğday Salatası
Buğdaylı Semizotu Salatası
Buğday Salatası (yeşillikli)
Buğday Salatası (kızartmalı)
"Afiyetle Kalın"
BUĞDAYLI, BROKOLİ SALATASI;
Malzemeler;
1 adet küçük boy brokoli,
1,5 su bardağı buğday,
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber,
Brokoliyi ıslamak için;
Tuz ve sirke.
BUĞDAYLI, BROKOLİ SALATASI TARİFİ;
Buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün.
Üzerinden soğuk su geçirip, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Brokoliyi köklerinden kesip, küçük parçalara ayırın.
Su dolu tuzlu, sirkeli bir kabın içinde 10 dakika bekletin.
Sudan çıkarıp, yıkayın.
Kaynayan tuzlu suyun içinde sapları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.
Su dolu tuzlu, sirkeli bir kabın içinde 10 dakika bekletin.
Sudan çıkarıp, yıkayın.
Kaynayan tuzlu suyun içinde sapları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.
Suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
Sarımsakları iyice ezin, koyu kıvamlı yoğurtla karıştırın.
Haşlanmış soğumuş brokoliyi, haşlanmış buğdayı, sarımsaklı yoğurt, tuz ile yavaşça harmanlayıp karıştırın.
Derin bir servis tabağına hazırladığınız salatayı yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı dökün, kırmızı pul biber serpin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...