Çoğu semt pazarında bulunmaz, büyük pazarlarda, tercih edildiği semtlerin pazarlarında ve büyük marketlerde rahatlıkla bulunabilir.
Ben kuşkonmazı genellikle Bakırköy Pazarından alıyorum.
Geçen bahar hem çorbasının hemde kaşarlısının tariflerini vermiştim.
Bugünkü bölümde tarifini vereceğim pastırmalı kuşkonmazı geçen bahar hazırlamıştım ama tarifini vermek bu bahara kaldı.
Pastırma olarak her zaman olduğu gibi Kastamonu pastırması kullandım.
Kuşkonmaz hakkındaki bilgileri daha önce çorba tarifinde vermiştim.
Konu ile ilgili tarifler:
Kuşkonmazlı Tarifler;
Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası
Kaşarlı Kuşkonmaz
Pastırmalı Tarifler;
Pastırmalı Humus
Paçanga Böreği
Baklava Yufkasından Paçanga Böreği
Pastırmalı ve Sucuklu Pizza
Pastırmalı Ala Pilav
Pastırmalı Patates
Bol Malzemeli Bayat Pide Pizzası
"Afiyetle Kalın"
PASTIRMALI KUŞKONMAZ;
Malzemeler;
1 bağ kuşkonmaz,
150 gram pastırma (ben Kastamonu pastırması kullandım)
Zeytinyağı.
PASTIRMALI KUŞKONMAZ TARİFİ;
Kuşkonmazları yıkayın, sap kısmını sebze soyucu ile bir kat soyun.
Eğer kullandığınız kuşkonmaz çok körpe ise soyma işlemine gerek yok.
Kuşkonmazlar kullanacağınız fırın kabının içine uzun gelirse kısaltın.
Pastırmaları kuşkonmazların sap kısımlarına sarın.
Not;
Pastırma tuzlu bir besin olduğu için tuz eklemiyoruz.
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pastırmalar kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...