Misafirinizin neyi sevip sevmediğini bilmiyorsanız işiniz daha da zorlaşıyor.
O zaman klasik tariflere yer verip işinizi şansa bırakmıyorsunuz.
Bugünkü tarifimiz olan güveçte püreli et, tam misafir menülerine yakışacak bir tarif.
Bu tarifi sevmeyen olmaz sanırım.
Misafir menülerinde pilav mutlaka bulunuyor.
Pilavın yanında da mutlaka bir garnitür ve et ürünü ile birlikte servis yapılıyor.
Bu tarifte, garnitür olan püreyi ayrıca servis yapmak zorunda değilsiniz.
Tariften bahsedecek olursam;
Güveç kaplarının zeminine haşlanmış patatesle yaptığınız püreyi yerleştiriyorsunuz.
Üzerine doğranmış, pişmiş et kavurması yerleştiriyorsunuz.
En üstüne de kaşar peynir rendesi veya dilimi yerleştiriyorsunuz.
Malzemelerin hepsi piştiği için fırında üzerindeki kaşar eriyip kızarıncaya kadar durması yeterli oluyor.
Konu ile ilgili linkler;
Yine güveçte ama köfte ile hazırlanan, Güveçte Domates Soslu Köfte tarifi 👉BURADA
Daha önce yayınladığım Et Yemekleri tarifleri👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
GÜVEÇTE PÜRELİ ET;
Malzemeler;
500 gram dana kuşbaşı,
Tuz, zeytinyağı, kekik.
Patates püresi için;
5-6 adet haşlamalık patates,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı,
Üzeri için;
Kaşar peynir.
GÜVEÇTE PÜRELİ ET TARİFİ;
Patates püresini yapmak için;
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ilık haldeyken kabuklarını soyup, iyice ezin.
Tencereye 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ve kırmızı biberleri yağın içinde pişirmeye başlayın.
Soğan ve biber biraz pişince içine ezdiğiniz patates püresini ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ve istediğiniz baharatları ilave edin, karıştırıp ocağı kapatın.
Güveç kaplarının içine hazırladığınız patates püresinden yerleştirin.
Kuşbaşı eti, sotelik olacak boyutta doğrayın.
Tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Yumuşama olmadıysa 1 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et piştiği zaman 3-4 kaşık zeytinyağı ve çok az tuz ilave edin.
Biraz kekik serpin, iyice karıştırın, ocağı kapatın.
Not;
Ben daha önce pişirdiğim buzlukta duran et kavurmasından kullandım.
Etin üzerine isterseniz dilim kaşar, isterseniz rendelenmiş kaşar peynir yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...