Daha dün başlayan Ramazan 10 gün sonra bitecek.
Ramazanın olmazsa olmazı olan iftarlar son hızla devam ediyor.
Ailece bir arada olunan iftarlar, bugünlerde günler azaldıkça daha da sıklaştı.
Bugünkü masayı Çarşamba günü benim ailem için hazırladım.
Annem, abim, ablam, kızkardeşim, eşleri, ablamın kayınvalidesi, yeğenlerim, yeğenlerimin eşleri ve yeğenimin oğlu Ömer ile birlikte 20 kişiydik.
Salonda ki büyük masadan başka birde, oturma odasında 6-7 kişilik bir masa daha hazırladım.
2-3 kişi de yemek servisi için ayakta koşturup, zaten yemek yemeye fırsat bulamıyor.
En son servis yapanlar yemeğe oturmuş oluyor.
İftar için hazırladığım mönüden bahsetmem gerekirse;
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek çorbası hazırladım.
Ben bu çorbayı eskiden uzun erişte ile hazırlıyordum, tarifini de o şekilde vermiştim.
Fakat son yıllarda çorbalık diye satılan minik kare erişteler kullanıyorum.
Mercimekle aynı boyda olduğu için çok daha iyi oluyor.
Bu sefer çorbanın içine birde döner doğrayıp ekledim.
Ana yemek olarak "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve üzerine de et kavurması hazırladım.
Masada bulunanlar ise, etli biber dolması, ıspanaklı gül böreği, kaşık salata ve kırmızı biberli buğday salatasından oluşuyordu.
İçecek olarak; son yıllarda ev yapımı içeceklere ağırlık verdiğimiz için kendim hazırladım.
Geçen yıl yaptığım gibi bu yılda "buzluk limonatası" yaptım ayrıca muhteşem rengi olan "reyhan şerbeti" hazırladım.
Tatlı olarak, yapımı el oyalayan ve az miktarda çıkan tarifleri düşünmedim.
Böyle kalabalık günler için hem lezzetli, hem pratik, hemde çok bereketli olan "Pileli, irmikli baklava" hazırladım.
İFTAR YEMEĞİ MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Yemekler;
Pirinç Pilavı
Ortadakiler;
Salatalar;
İçecekler;
Tatlı olarak;
Pileli, İrmikli Baklava
Kesme Dondurma
"Afiyetle Kalın"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...