24 Aralık 2006 Pazar

ETLİ BİBER DOLMASI

Dolma ister etli, ister zeytinyağlı, ister kuru olsun, Türk mutfağında çok sevilir ve misafir sofralarının olmazsa olmazlarındandır.
Çeşit derseniz pazı, üzüm yaprağı, beyaz-kara lahana, kabak, biber, acur ama mutlaka dolma.
Yaprak olanlar tabiki çok uğraştırıyor, zaman ve emeğiniz daha çok gidiyor.
Biber dolması ise işçilik olarak daha kolay ve pratik.
Biber dolmasını etli yapınca biraz büyük seçerler ama ben göze daha güzel göründüğü için zeytinyağlı da olsa, etli de olsa minik boyda biber seçiyorum.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ BİBER DOLMASI;
Malzemeler;

1 kilo dolmalık biber,
İç malzemesi;
Yarım kilo yemeklik kıyma,
2 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş, kuru soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz, isteğe bağlı baharat,
Kapak için ;
3 adet domates,
Pişirmek için;
 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz.
TARİFİ;
Biberlerin tohumlarını çıkarıp, yıkayın.
İç malzesini çiğden karıştırarak içini hazırlayın.
Hazırladığınız içi, biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun.
Domatesleri, biberleri kapatacak boyda kesip, biberlerin ağzını kapatın.
Tencereye dizdiğiniz biber dolmalarının tuzunu, yağını ve suyunu ekleyip, üzerine ısıya dayanabilecek kapak kapatıp, ağır ateşte pişirin.
Genellikle yarım saat içinde pişiyor, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Boğaz'a nazır manzarası ile Ulus Parkı'nda gezmeye ne dersiniz?
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Ulus Parkı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...