Ömrü çok az olan bahar sebzeleri ve meyveleri tezgahlara çıktığı anda onlarla tarifler hazırlayıp yayınlamak gerekiyor.
Elbette baharda sadece bahara özgü sebze ve meyveler çıkmıyor.
Birde çeşit çeşit yenilebilir otlar var ki çoğu baharda bir kaç hafta tezgalarda olup, sonra birden yok oluyorlar.
Taze otlarla da çıktıkları anda tarifler hazırlayıp yayınlamak gerekiyor.
Yaz ve kış aylarında ki sebze ve meyvelerin, bütün bir mevsimi, ayları kapsayan uzun bir dönemi var.
Bahar sebze ve meyvelerinin ömrü ise haftalarla sınırlı.
Baharda yaptıklarınızı, mevsimi geçmeden yayınlamak gerektiği için çok koşturmalı, hareketli bir sezon oluyor.
Her bahar, bahar ürünleri tezgahlarda görünmeye başladığı zaman sebze ve meyvesi ile tarif vermeye çalışıyorum.
Geçen hafta pazardan çilek alınca "çilek mevsimi geldi geçiyor, hiç tarif vermedim" diye düşündüm.
Aldığım çileklerle bir kaç tarif hazırladım.
Yine geçen hafta tam mevsimi gelmişken "Çiriş Otu" aldım, onunlada 3 farklı tarif hazırladım.
En kısa zamanda hepsini yayınlamaya çalışacağım.
Bu arada birde Ramazan ayındayız, Ramazan için İftar misafirlerine uygun tatlı ve yemek tarifleride vermem lazım.
Ne demiştik, bahar ayı bir yemek blogcusunun en yoğun olduğu zamandır😊
Birazda bugünkü tariften bahsedeyim.
Evde hazır pasta tabanı vardı, onu değerlendirmek için bu tarifi hazırladım.
Bu tarifte pasta tabanını tek kat kullandım.
Tek katın üzerine pişirdiğim muhallebiyi sürdüm, üzerine çilek dilimleri dizdim.
Çileklerin üzerine de krem şanti sıktım.
Hiç vakit almayan pratik bir pasta oldu.
Pasta tabanının diğer tarafını da farklı bir şekilde değerlendirdim.
Onun tarifini de daha sonra vereceğim.
Bu tarifi hazır pasta tabanı kullanmadan kendi yaptığınız pandispanya ile hazırlamak isterseniz, pandispanya tarifi 👉BURADA
Daha önce hazırladığım çilekli tarifler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ, MUHALLEBİLİ PRATİK PASTA;
Malzemeler;
Yarım kiloya yakın çilek,
1 kat kakaolu pasta tabanı,
Pasta tabanını ıslatmak için; (keki ıslatmak için meyve suyu da kullanabilirsiniz)
1 büyük çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı granül kahve,
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un (silme),
1 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme),
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Yarım paket krem şanti,
Üzeri için;
1 çay bardağı soğuk süt,
Yarım paket krem şanti,
Süslemek için;
Taze nane yaprakları.
ÇİLEKLİ, MUHALLEBİLİ PRATİK PASTA TARİFİ;
Hazır pasta tabanını servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
1 çay bardağı sütün içine 2-3 kaşık granül kahve koyup karıştırın.
Kekin üzerini kahveli süt ile ıslatın.
Not;
İsterseniz bu aşamada kahveli süt yerine meyve suyu ile keki ıslatabilirsiniz.
Muhallebiyi yapmak için;
Bütün malzemeyi sütün içinde karıştırın.
Tencereyi ocağa koyup, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Piştikten sonra karıştıra karıştıra soğutun.
İçine yarım poşet toz krem şanti ilave edip karıştırın.
Not;
Muhallebinin içine krem şanti yerine, 2-3 yemek kaşığı krema veya labne peynir koyabilirsiniz.
Hazırladığınız muhallebiyi pasta tabanının üzerine yerleştirin.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın, iyice suyunun süzülmesini sağlayın.
Ortadan ikiye kesin.
Muhallebinin üzerine kestiğiniz çilekleri yerleştirin.
Yarım poşet krem şantiyi, 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın.
Krem şanti sıkacağına veya bir buzdolabı poşetine yerleştirin.
Poşetin uç kısmını bıçakla delin.
Çileklerin üzerine krem şantiyi sıkın.
Nane yaprakları ile süsleyin.
Muhallebinin biraz soğuyup, akmadan dilimlenmesi için yarım saat kadar dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...