Buzluk limonatası, geçtiğimiz dönemin en çok rağbet gören içecekleri arasında başı çekiyordu.
Bu tarif, diğer adı olan "1 portakal, 1 limon ile 3 litre limonata" ile daha çok biliniyor.
Bir ara sosyal medyada pek çok kişi buzluğuna portakal ve limon kaldırdığını paylaşmıştı.
İyi yapmışlar, çünkü bugünlerde bu tarifi yapmak için güzel portakal bulamıyorsunuz.
Ben bu tarifi Ramazan da iftara gelen misafirlerime hazırladım.
Mönüsünde "buzluk limonatası" olan iftar masasının resimleri 👉BURADA
Fakat portakal bulamadığım için sadece limon kullanarak hazırladım.
Onun için rengi sarıya yakın oldu.
Tadından ve kıvamından da çok memnunum.
Daha önce limonata yaptığım tarifte limonların kabukları rendeleniyordu, limonun suyu sıkılıyordu, daha çok işçilik istiyordu.
Bu tarifte limonlar buzluktan çıkıyor, mutfak robotunda şekerle birlikte parçalanıyor.
Ondan sonra su ilave edilip, süzülüyor.
Hepsi bu kadar.
Ben bu tarifi vaktim olmadığı için bekletemedim, aynı gün yapıp, süzdüm.
Eminim süzmeden önce 1 gece dolapta beklese limonun rengi ve aroması suyuna daha çok geçer.
Bu sıcak yaz günleri pratik, sağlıklı ve lezzetli olan bu limonatayı yapmanın tam zamanı😊
"Afiyetle Kalın"
BUZLUK LİMONATASI;
Malzemeler;
5 adet kalın kabuklu büyük boy limon,
1 su bardağı toz şeker,
2-3 parça limon tuzu,
1 paket vanilya,
4 litre su.
BUZLUK LİMONATASI TARİFİ;
Limonları dilimleyin, akşamdan veya bir kaç önceden buzluğa koyup, dondurun.
Bu işlem limonun daha çok su vermesini ve kabuğunun acılığının gitmesini sağlıyormuş.
Limonata yapmadan bir kaç saat önce limonları buzluktan çıkarın, buzunun biraz çözülmesini bekleyin.
Dilimlenmiş, buzu biraz çözülmüş olan limonları mutfak robotuna yerleştirin.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker, vanilya ilave edin.
Malzeme iyice parçalanana kadar robotu çalıştırın.
Mutfak robotunda parçalanan limonları derin bir kaba alın.
Üzerine 4 litre su ilave edin, limon tuzunu ilave edin, iyice karıştırın.
Bu şekilde bir kaç saat bekletirseniz limonun aroması suyuna daha iyi geçiyor.
Hazırladığınız karışımı süzgeçle veya tülbentle süzün.
Süzdüğünüz limonatayı büyük bir su şişesine doldurun.
Buzdolabına kaldırıp, bir kaç saat dinlendirin.
Mutlaka soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...