İlk günlerde Ramazan ve oruca uyum sürecinde olup, misafir işlerine hemen girişmiyoruz.
Son haftalara doğru gidip gelmelerde inanılmaz bir trafik oluşabiliyor.
Bu iftar masasını dün akşam benim aileme yani annem, abim, ablam, kızkardeşim, eşleri ve yeğenlerim için hazırladım.
17 kişiydik, diğer odaya da 6 kişilik bir masa hazırladım.
Menü için hem klasik tarifleri seçtim, hemde ilk defa yaptığım tarifleri hazırladım.
Mesela çorba için klasik kırmızı mercimek çorbasını tercih ettim.
Uzun zamandır yapmadığım etli biber dolması yapmaya karar verdim.
Yaz aylarında çok tercih edilen yoğurtlu semizotu salatası yaptım.
Yine klasik bir salata olan göbek salata da hazırladım.
Börek olarak Lahmacun böreği yaptım.
Ana yemek olarak, beyler patlıcan dışında sebze yemediği için (eşim hariç) her sene patlıcanlı bir tarif hazırlıyorum.
Bu sene daha önce yapmadığım patlıcanla hazırlanan Yelpaze Patlıcan Kebabı yaptım.
Patlıcanı etli pilav ile birlikte servis yaptık.
Tatlı olarak kadayıflı muhallebi hazırladım ama klasik tatlıdan farklı olarak alt kısmına kadayıf değil etimek yerleştirdim.
Son yıllarda ev yapımı içeceklere daha çok ağırlık vermeye başladık.
Asitli içecekler hayatımızdan tamamen çıkmasa da masada fazla yer vermemeye çalışıyoruz.
Geçen yıl iftar masaları için içecek olarak Ramazan Şerbeti hazırladım.
Önceki yıllarda iftar misafirlerimi, yine ev yapımı ama farklı bir tarifle hazırlanan limonata ile ağırlıyordum.
Bu yıl çok popüler bir tarif olan "Buzluk Limonatası" tarifini denedim.
Bu tarifte limonlar buzluktan çıkarılıp kullanıldığı için bu ismi almış.
Tarifte ayrıca 1 adet portakal var ama portakal bulamadığım için ben ekleyemedim, sadece limondan hazırladım.
Tarifi olmayanların tarifini vermek için resimlerini çektim, en kısa zamanda yayınlayacağım.
İFTAR YEMEĞİ MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Ortadakiler;
YEMEKLER;
Yelpaze Patlıcan Kebabı
Et Kavurma
Pirinç Pilavı
Buzluk Limonatası
Tatlı olarak;
Kadayıflı Etimek Tatlısı
Kesme Dondurma
"Afiyetle Kalın"
Allah kabul etsin, ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilAmin, çok teşekkür ederim Papatyam :)
Sil