26 Haziran 2018 Salı

TAZE İÇ BAKLADAN FAVA

Muhterem'le Afiyetle
Taze bakla çoktan tükendi fakat bazı tezgahlarda halen iç bakla bulmak mümkün.
Daha çok kuru bakla ile yapılan fava, taze iç bakla ile de yapılıyor.
Bir kaç hafta önce ortalıkta bol bol taze bakla ve iç bakla varken bende fava yaptım.
Birazını bu şekilde servis ettim, bir kısmını da enginar içinde servis yaptım.
Enginarda fava tarifini de bir sonra ki yazı da paylaşacağım.
*Taze iç bakladan fava tarifini Dokuzuncu Bulut sitesinden aldım.



Favayı herhangi bir tepsiye yerleştirip, üzerini düzleyebilir, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Veya dekoratif kalıplara doldurup şekilli olarak servis yapalirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

taze iç bakla resmi
Taze bakla ve iç bakla ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

fava mezesi
TAZE İÇ BAKLADAN FAVA;
Malzemeler;
500 gram taze iç bakla,
1 adet kuru soğan,
4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Yarım çay bardağı Zeytinyağı,
4-5 dal dereotu,
2 çorba kaşığı limon suyu,
Tuz.
Sunum için;
Limon dilimleri ve nane yaprakları.

iç bakla resimleri
TAZE BAKLADAN FAVA TARİFİ;
Baklaları yumuşaması için 10 dakika haşlayıp, süzün.

Haşlanan baklaların kabuklarını soyarak veya elinizle hafifçe bastırak çıkarın.
Baklaları, küçük doğradığınız soğanları, tuzunu, şekerini ve zeytinyağını tencereye alın.
Üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip, birlikte pişirin.
Pişirdiğiniz malzemeyi mutfak robotunda veya çatalla iyice ezin.

Orjinal tarifte sarımsak bakla ile pişiriliyor ama ben sarımsağın tadını çiğken daha çok sevdiğim için ezilmiş baklaların üzerine çiğ olarak rendeledim.

Dereotunu incecik kıyarak karışıma ekleyin.
Limon suyunu ekleyin, karıştın.

Hazırladığınız favayı kalıplara doldurun.

Servis tabağına limon dilimlerini ve nane yapraklarını yerleştirin.
Üzerine kalıptan çıkardığınız favaları yerleştirin.
Üzerinde tekrar sızma zeytnyağı dökebilirsiniz.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...