Tam bahar ve yaz masalarına uygun bir tarif.
Benim gibi fava yaptığınız bir gün, favanın birazını da limonlu suda haşladığınız enginarın içinde servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Taze bakla ve iç bakla ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Enginarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
ENGİNARDA FAVA;
Malzemeler;
5 adet çanak şeklinde enginar,
Zeytinyağı, limon,
Taze iç bakladan fava için;
300 gram taze iç bakla,
1 adet kuru soğan,
4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Yarım çay bardağı Zeytinyağı,
4-5 dal dereotu,
2 çorba kaşığı limon suyu,
Tuz.
ENGİNARDA FAVA TARİFİ;
Enginarları, 1 limon sıktığınız suda haşlayıp, süzün.
Not;
Favanın içinde ki tuz yeterli olduğu için enginara ayrıca tuz eklemedim.
Taze bakladan favayı BURADA verdiğim tarifte ki gibi hazırlayın.
Favanın pürüzsüz olması için mutfak robotundan çekebilirsiniz.
Hazırladığınız favayı isterseniz kaşıkla yada daha dekoratif olması için krema sıkacağına doldurup, enginarların içine doldurun.
Hazırladığınız enginarın üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Dereotu ile süsleyip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...