Bu masayı dün akşam eşimin yeğenlerine, eşlerine ve çocuklarına hazırladım.
Toplamda 14 kişiydik, yine diğer odaya da ayrıca bir masa kurdum.
Bu masanın diğer yemek ve iftar masalarımın menüsüne bakarak en büyük farkı, Kastamonu denince akla gelen ilk yöresel yemeğimiz olan "Tirit" vardı.
Tirit, Kastamonu mutfağının en çok bilinen, özellikle kurban bayramından sonra kemikli etleri değerlendirmek için yapılan bir yemek.
Kuru yufkaların rulo yapılarak kesilmesi ve kemikli et suyu ile ıslatılması ile hazırlanıyor.
Biz her zaman kuru yufka kullanırız fakat yine Kastamonu'nun meşhur susamsız kel simidi ile de çok sık yapılır.
Kemikli et için kaburga kemiklerinin tercih edilmesi makbuldür.
Önce et suyu ile ıslanan yufkalar yenir, peşinden et ve kemikli et servis yapılır.
Bende çorba servisinden sonra, yufkaları et suyu ile ısladım, daha sonra eti servis ettim.
Ayrıca pirinç pilavı yapmadım fakat tirit tercih etmeyenleri düşünerek, "dönerli, arpa şehriye pilavı" hazırladım.
Tirit yufkalarının peşinden et servisi yaptığım için ayrıca et-tavuk-köfte türü şeyler hazırlamadım.
Salata olarak, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi yoğurtlu semizotu salatası ve göbek salata hazırladım.
Ayrıca sebze yemeği yapmadım.
Börek olarak, Mantarlı gül böreği ve mantar yemeyenler için yumurtalı börek hazırladım.
İçecek olarak, pazarda çok güzel erik bulunca "Ramazan Şerbeti" hazırladım.
Tatlı olarak, "Bal Parmak Tatlısı" gibi irmikli tatlı ailesinden olan "Damla Tatlısı" yaptım.
İFTAR YEMEĞİ MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Ortadakiler;
Salatalar;
YEMEKLER;
"Afiyetle Kalın"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...