07 Haziran 2013

BAL PARMAK TATLISI

 
Bal parmak tatlısı son dönemde yaptığım hamur tatlıları içinde en sevilen tatlı oldu.
Bu tatlıyı ilk olarak Aralık ayında kahvaltı misafirlerime yaptım, daha sonra çay misafirlerime ve kendimize sık sık yaptım.
Kahvaltı resimleri burada
Çay masası burada
Tatlının hamuru çabuk toparlanıyor ve rahat şekil veriliyor.
İsterseniz içini boş bırakıp, cevizsiz yapabilirsiniz ama cevizli hali çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"


BAL PARMAK TATLISI;
Malzemeler;
Hamur malzemeleri;
1 paket tereyağ veya margarin,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı irmik,
İç malzemesi,
1 su bardağı ceviz içi,
Üzerini bulamak için ayrıca;
1 su bardağına yakın irmik,
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon,
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı.

TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırın, ocakta kaynatın, limonu sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ılınması için bir kenarda bekletin.
Hamur malzemelerini ununu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru elinizle açın, içine iri doğranmış ceviz içi koyun.
Hamuru ceviz içi görünmeyecek şekilde kapatıp, küçük bir rulo şeklinde yuvarlayın.
1 tabağın içine irmik dökün, hazırladığınız hamurların her tarafını irmiğe bulayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi yağlayın.
Hazırladığınız tatlıları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Tatlı piştikten sonra tatlı ve şerbet ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.
Notlar;
İçinde kabartma tozu olduğu için kabarıyor, tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tatlının üzerine yumurta sürülmediği için kızarmayacak, altın sarısı bir renk alacaktır.
Şerbette, tatlıda ılık olacak.
Şerbetin her yerine eşit bir şekilde dağılması için, tatlıları arada bir tepsinin içinde alt üst  edin.
"Afiyet Olsun"

8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Bizim evde de çok sevilir bal parmak tatlısı. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. ilk ziyaretçi ben olduğuma göre anlayın artık nasıl tatlı krizinde olduğumu :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık arkadaşım tatlı nefis görünüyor...Tarifi aldım en kısa zamanda deniyeceğim İnşaAllah...

    YanıtlaSil
  4. mmmm canım eline sağlık nefis:)))

    YanıtlaSil
  5. degerli arkadasim
    sabah kahvemi yudumlarken sayfani ziyaret edeyim dedim
    ellerine saglik
    serbetli tatli seviyorum ilerleyen tarihlerde denemeyi istiyorum
    selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil
  7. Canim ellerine emklerine saglik nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...