8 Ekim 2006 Pazar

GÜLLAÇ

Ramazan gelir de güllaç yapmadan olur mu? Tabi ki olmaz.
Ben güllaçla ilk defa bu sene tanıştım.
Pastanelerde yapılmışını, markette yufkasını görürdüm ama almazdım.
Bu sene çoğu blogda görünce deneme amaçlı aldım ve yaptım.
Evdekilerde çok beğendi, hafif ve lezzetli bir tatlı olduğuna karar verdik.
En büyük sorun uzun süreli beklemeye dayanmıyor.
Sütsüz kalınca hamurlaşıyor, çok sütlü olup bekleyince lapalaşıyor.
Onun için mümkün olduğunca yemeğe yakın yapmayı tercih edin.
Ben bu güllacı yuvarlak borcamda yarım paket güllaçla yaptım.
Paketin diğer yarısı ile de muhallebili güllaç bohçası yaptım.
"Afiyetle Kalın"

GÜLLAÇ;
Malzemeler;

1 paket güllaç,
2.5 su bardağı süt,
750 gram toz şeker,
1 çay bardağı toz fıstık,
1 çay bardağı çekilmiş fındık yada ceviz.
1 adet narın taneleri.
TARİFİ;
Sütü şekerle birlikte karıştırarak ılık bir şekilde ısıtın.
Her güllaç yaprağını bu süt ile tepside ıslatıp, borcama dizin.
Yaprakların yarısına gelince arasına kuruyemiş serpin.
Tekrar üzerine diğer yaprakları ıslayarak dizin.
En üstünü yine kuruyemiş ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...