10 Kasım 2006 Cuma

TENCEREDE KUZU ŞİŞ

Artık havalar soğudu, balkonda-bahçede yada terasta mangal yapmak riskli iş.
Sanki terasım-bahçem varmış gibi yazıyorum, ne yazık ki terasım ve bahçem yok.
Balkonda da komşulara karşı mangal işi olmuyor.
Mangal işlerini bizim ailede terası olan abim, bahçesi olan eniştem yapar.
Bende elektrikli bir ızgara var,onunla avunuyorum.
Çöp şişleride ya fırında pişiriyorum yada bu tarif gibi salçalı sosla tencerede pişiriyorum.
Misafiriniz geldiğinde de yapabilirsiniz, pilavın yanına çok yakışıyor.
"Afiyetle Kalın"

TENCEREDE KUZU ŞİŞ;
Malzemeler;

1 Kilo kuzu kuşbaşı,
Yarım kilo arpacık soğan,
2 Yemek kaşığı biber salçası,
Tuz ve 1 paket çöp şiş.
İsteğe bağlı kekik.
TARİFİ;
Arpacık soğanları soyup hazırlayın.
Etleri yıkayıp,1 et, 1 arpacık soğan olmak üzere şişe geçirin.
Karnıyarık tenceresi gibi yayvan bir tencereye, hazırladığınız şişleri dizin.
Üzerine biraz sıvıyağ gezdirebilirsiniz,kuzu eti yağlı olduğu için ben yağ kullanmadım.
2 yemek kaşığı biber salçasını 1 su bardağı su ile ezip,etlerin üzerine dökün.
Tuzunu,kekiğini serpip,ağır ateşte ara sıra şişlerinden çevirerek pişirin.
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. gülşah12:53

    muhterem hanım şişler üst üste olsada olurmu yani tencerenini dibini kapladıktan sonra kalnaaları alttakilerin üstüne koysakta güzel olurmu?
    birde araya başka sebzelerde koyarak hiç denedinizmi?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gülşah,
    Artan şişleri üste dizebilirsin fakat alttakilerle arada bir yer değiştirirsen sorunsuz pişer.
    Cherry domates ve arpacık soğan dışında başka sebze ile denemedim.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...