11 Ocak 2007 Perşembe

DEĞİŞ TOKUŞ KURABİYESİ

Bu tarif Lezzet dergisinin 1998 yılı Haziran sayısında yayınlandı.
Yakında okullar ara tatile girecek, çocuklarınızla birazda onları oyalamak için bu kurabiyeyi birlikte yapabilirsiniz.
Fikir çok ilginç, ortasını istediğiniz modelde kesin ve kakaolu ile beyaz hamur arasında değiş tokuş yapın.
İyi eğlenceler!
" Afiyetle Kalın"


DEĞİŞ TOKUŞ KURABİYESİ ;
Malzemesi;

150 gram margarin,
2 adet yumurta,
6 yemek kaşığı süt,
1 paket vanilya,
Yarım paket kabartma tozu,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
2.5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı toz şeker.
TARİFİ;
Çukur bir kapta yumurta, şeker ve sütü şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın.
Margarin ve sıvıyağı ilave edin, vanilya-kabarma tozu ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurun yarısını kakao ilave ederek yoğurun.
Hamuru nemli bez altında 20 dakika dinlendirin.
Unladığınız tezgahta kakaolu ve beyaz hamuru ayrı ayrı 1 cm kalınlığında açın.
Su bardağının ağzıyla yuvarlak olarak kesin.
Kestiğiniz hamurların ortalarını başka bir kalıpla tekrar kesin.
En içteki hamurları çıkarıp, değiş tokuş yapın.
Orta ısılı fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

 
*Muhteremle Geziye güncellendi.
Çocukluğumuzun vaz geçilmez parkı olan Gülhane Parkı'nda gezmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Gülhane Parkı 
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...