20 Ocak 2007 Cumartesi

KAKAOLU KREP İÇİNDE MUZLU RULO

Tarifin ismi, içinde neler olduğunu tam anlamıyla anlatıyor.
Bu tarif Oktay Ustanın yemek kitabından.
Kitapta ki tarifte kreplere bal sürülüyor, ben bal yemediğim için bal yerine reçel kullandım.
Orjinal ismide "Kakaolu Krep İçinde Ballı Cevizli Muzlu Rulo"
Tarifte ceviz var ama ben antep fıstığı kullandım.
"Afiyetle Kalın"
KAKAOLU KREP İÇİNDE MUZLU RULO;
Malzemeler;

2 adet yumurta,
1 su bardağı soğuk süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 çorba kaşığı kakao,
Aldığı kadar un,
3 adet muz,
1 çay bardağı antep fıstığı,
1 çay bardağı süzme bal veya reçel.
TARİFİ;
Çukur bir kaseye yumurtayı, sütü, sıvıyağı, kakaoyu koyup, çırpma teliyle iyice çırpın.
Üzerine alabildiği kadar un ekleyip, ayran kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Hazır hale gelince yağlanmış teflon tavayı orta hararetteki ocakta ısıtıp, krep hamurundan
ince bir tabaka halinde dökün.
Kızaran krepleri bir tepsiye alıp, soğutun.
Soğuyan kreplerin üzerine bal yada reçel sürün.
Üzerine ceviz yada antep fıstığı serpin.
Bütün yada bölünmüş olarak muz koyup, krepleri sarın.
Bir parmak genişliğinde kesip, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...