Bayram tatilinde çileli bir yolculukla memlekete gittik.
Giderken Pazar gününü tercih ettiğimiz için inanılmaz bir trafik vardı.
Gişelerde O.G.S 'siz araçların yol açtığı izdiham yüzünden memlekete 3-4 saat geç ulaştık.
Anlaşılan herkes yola çıkmak için bizim gibi Pazar gününü tercih etmişti.
Otobanda inanılmaz bir trafik vardı, trafik kazaları, dinlenme tesislerinde tuvalet kuyrukları, L.P.G için girilen 10-15 araçlık kuyruklar, hepsini bu yolculukta gördük.
6 Ekim Pazartesi günü İstanbul'un kurtuluş günü olduğu için İstanbul'da okullar kapalıydı.
Dönüş için Pazartesi gününü aynı sıkıntıları çekmemek için seçtik.
Çok rahat, bomboş yollarda yolculuk yaparak sağ salim evimize döndük.
Bu tatilden memnun musun? diye sorarsanız, çok memnunum.
Memleketimi ilk defa bu mevsimde gördüm.
Yağan yağmurlar sebebi ile otlar yeşermiş, köyümüzü daha yeşil gördüm.
Yağan yağmurlar sebebi ile otlar yeşermiş, köyümüzü daha yeşil gördüm.
Ağaçlar ise yavaş yavaş kızıl-kahve ve sarı tonlarına bürünmeye başlamışlardı.
Bakınız; Temmuz-Ekim Aylarında Köyümüz
Hele yağmur sonrası çıkan mantar çeşitlerine inanamazsınız.
Yürüyemeyeceğim için dağlara çıkmadığım halde evin çevresinden bile pek çok mantar çeşidi bulduk.
Çoğunun resmini çektim, ayrı bir yazı olarak hazırladım, mantar resimlerini görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
Memlekete gidilirde yöresel yemekler yapılmaz mı?
Memlekete gidilirde yöresel yemekler yapılmaz mı?
İvrimce yaz boyunca evin çevresinde gördüğüm otlardan birisiydi.
Fakat yazın hiç toplayıp, pişirmek kısmet olmadı.
Bu seferki gidişimde Emine halam bir kucak toplayıp, bıraktı.
İstanbul'a dönerken yanımda getirip, hemen pişirdim.
Daha önce İvrimcenin kavurmasını yapmış "Ye# 20 Yurdumuzun Yenilebilir Otları " etkinliğine bu tarifle katılmıştım.
Bakınız; İvrimce kavurması
Bu arada;
Bizim oralarda "İvrimce" olarak bilinen ot, yurt çapında genellikle "Sirken Otu" olarak biliniyormuş!
Bu arada;
Bizim oralarda "İvrimce" olarak bilinen ot, yurt çapında genellikle "Sirken Otu" olarak biliniyormuş!
YUMURTALI İVRİMCE;
İvrimceleri doğrayıp, çok az haşlayın.
Küçük doğradığınız soğanları,domatesi sıvı yağda kavurun.
Kavrulan domates ve soğanın üzerine haşlayıp,suyunu sıktığınız ivrimceleri ekleyin.
Tuzunu ve istediğiniz baharatını ekleyin, kavurun.
Kavrulan ivrimcelerin içine 2-3 yumurta kırıp, karıştırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Yolculuğumuzu resimleri ile birlikte görmek için bakınız;
Muhteremcim merhaba, mutfağıma geri döndüm:)
YanıtlaSilBirbirinden güzel lezzetler eklemişsin, ellerine sağlık. Ama ben ilk kez duydum ivrimceyi, tadını çok merak ettim doğrusu!
Ellerinize saglik nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle.......
muhteremim ivrimce otunu ilk kez duydum. tadını merak ettim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Hala bayram öncesinde korkunç trafik söz konusu demek ki. Üniversitedeyken istanbuldan boluya gittiğim eziyet otobüs yolculukları aklıma geldi. Offf resmen sefaletti.
Vallahi tailmi eziyetmi dedirtiyor insana.
Ama sizi o yorucu yolculuğun sonunda nefis şeyler karşılamış. O yeşillik bile insana yeter değil mi..
Hoşgeldin diyelim bizde sana :)
sevgiler
ilk defa duyuyorum ama ot sever biri olarak tadına bakmak isterdim doğrusu
YanıtlaSilgünaydınlar canım tatilinde bir memleketinin olması oralara gitmen ne güzel imrendim doğrusu canım.
YanıtlaSilyemekte çok güzel olmuş.bu otu yeni gördüm .ellerine sağlık
Sevgili Muhterem,evine hoşgeldin canım.
YanıtlaSilİvrimce'yi bende ilk duyuyorum..Tadını merak ettim şimdi..Kadıköy'deki Çiya'da kesin vardır..))Gidip sorup tatmak gerek..Ellerine sağlık..
Sevgilerle..
ıspanağa benziyor sanki..çok güzel olmuş.yolculuk anılarını da çok güzel ifade etmissin.slmlar
YanıtlaSilcanım hayırlı cumalar ve iyi haftasonları diliyorum.sevgilerimle
YanıtlaSilmuhteremcigim ivrimce otunu ilk defa duyuyorum lezzetini merak ettim dogrusu.
YanıtlaSilellerine saglik canim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
Ellerine sağlık Muhterem'ciğim! Tam benlik bu otlar.
YanıtlaSilCok sükür,sag-salim eve dönüsünüz olmus.
YanıtlaSilGüzel günler diliyorum,sevgiyle ve dostca kal..
Ellerine saglik,nefis...sevgilerimle
YanıtlaSilMuhteremcigim,insan memelekete gidince özledigi veya sevdigi tadlari ariyor.Ismi degisik geldi ivrimcenin,tadi güzeldir eminim.Eline saglik canim.
YanıtlaSilSelamlarimla,serap.
çok ilginç bu otu hiç duymamıştım.
YanıtlaSileline sağlık.
canım ablam günaydın,hayırlı sabahlar nasılsın? her şey gönlünce olsun sevgilerimi bıraktım gidiyorum kendine iyi bak.
YanıtlaSilfazla gelemiyorum ama hep aklımdasın
merhabalar muhterem hanım
YanıtlaSilbloglar arası yemek etkinliklerinde nisan ayı ev sahibi benim.
konu ise; yöresel yemekler.
etkinliğimize katılır ve logo ekleyerek desteklerseniz sevinirim.
etkinliik logosu kodunu isterseniz maille atabilirim. mail adresim minemutfakta@mynet.com
sevgiler
mine