Sütlü tatlılar arasında bizim için özel bir yeri vardır, severek yeriz.
Bu tatlıyı öğrendikten sonra misafirlerimize yapmaya başladığımızda görüntüsü ve tadı ile epey dikkati çekmişti.
Bu tatlı ile ilgili söyleyebileceğim bir kaç şey var;
Tatlının çok görünmesine aldanmayın ve 1 tepsi ile çok sayıda misafir ağırlayacağınızı düşünmeyin.
Tatlının dilimleri dikdörtgen olarak kesildiği için göründüğünden daha az sayıda tatlınız olacaktır.
Sardığınız zaman çatlayan kısımlarını, tepsideki ufalanmış kakaolu bisküvi ile kapatabilirsiniz.
Malzemeler;
Muhallebi için;
1,5 litre süt,
1 su bardağı nişasta,
3 yemek kaşığı un,
14 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Dış yüzeyini kaplamak için;
Yarım paket kakaolu bisküvi,
Üzeri için;
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kakaolu bisküvileri iyice ufalayın (gerekirse robottan geçirin).
Fırın tepsisinin dibine ufaladığınız kakaolu bisküvileri yayın (tepsi mutlaka kuru olmalı)
Muhallebi malzemelerini tencerede pişirin.
Muhallebiyi blendır ile iyice çırpıp, biraz soğumasını bekleyin.
Kabuklanmaması için karıştırmayı unutmayın.
Muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın.
Üzerine yerleştireceğimiz krem şantinin erimemesi için, tamamen soğumasını sağlayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın ve muhallebinin üzerine yayın.
Krem şanti iyice soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
Soğuyan tatlının üzerine hindistan cevizi serpin.
Hazırladığınız tatlıyı dikdörtgen olarak kesip, rulo şeklinde sarın.
Çatlayan yerlerini kakaolu bisküvi ile kaplayın.
"Afiyet Olsun"
Bu tatlıyı genellikle sade sarıyoruz ama yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi arasına muz veya kuruyemiş yerleştirerek rulo yapabilirsiniz.
Bu tatlıyı genellikle sade sarıyoruz ama yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi arasına muz veya kuruyemiş yerleştirerek rulo yapabilirsiniz.
Tatlıyı yaptınız, muhallebisi kalın olmuş, sürekli çatladığı için bir türlü saramıyorsunuz, hiç sorun değil.
Tatlıyı dikdörtgen değilde kare olarak kesin ve krem şantiler birbirinin üzerine gelecek şekilde üst üste yerleştirin.
Bu şekilde de yine görünümü ve tadı güzel bir tatlınız olacak.
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan gezisini hazırladığım video ile bitiriyoruz.
Emirgan videosunu izlemek için bakınız;
harika bir sarma olmuş...görüntüde çok güzel..ellerinize saglık..sevgiler.
YanıtlaSilTatlı nefis görünüyor da ben doğma büyüme Ankaralıyım ilk defa duyuyorum :) Galiba geleneksel bir lezzet değil çünkü bisküvisi var, krem şantisi var. Ama çok güzel iki kat üst üste yapıştırılan daha değişik duruyo en kısa zamanda deniycem. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım tatlın harika olmuş, sütlü tatlılar her zaman tercihimdir, sizlere afiyetler olsun, sevgilerimle...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.. NEFİS GÖRÜNÜYOR HAFİF VE LEZİZ.
YanıtlaSilSEVGİLER
Eşim Ankaralı yapayım belki hatırlar!!!:)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
ben bunu sabırlı pasta olarak biliyordum ellerine sağlık nefis olmuş cnm
YanıtlaSilmutlu haftalar
ımmm...harika bir tatlı olmuş..ayrıca servis tabaklarına bayıldım çok şıklar:)))
YanıtlaSilMERHABA GÜZEL BİR TATLI OLMUŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK BENİM SAHTE KAZADİBİME BENZİYOR BİZİM EVDE ÇOK SEVİLEN BİR TATLIDIR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
MERHABA GÜZEL BİR TATLI OLMUŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK BENİM SAHTE KAZADİBİME BENZİYOR BİZİM EVDE ÇOK SEVİLEN BİR TATLIDIR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
MERHABA GÜZEL BİR TATLI OLMUŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK BENİM SAHTE KAZADİBİME BENZİYOR BİZİM EVDE ÇOK SEVİLEN BİR TATLIDIR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
Muhteremcigim,servis tabaklarin cok güzel,icinde tatli harika duruyor....
YanıtlaSilGüzel günler diliyorum,sevgiler...
O arasında muz olanların görüntüsüne vuruldum resmen. Hem kolay hem görüntüsü şahane. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSlm, ne kadar güzel seyler yapiyorsun. Sen ve arkadasen beni etkilendi. 2 yilder senin blogun okuýorum ve sizin tarifler deniyorum. Ailem tarifleri cok seviyor. Simdi ben de blogg aldim. senin bloggun link yapar olur mu. sen benim link yazar iyi olur. benim isvec dili yazar.
YanıtlaSilbenim blogg: leilosh.blogspot.com
Benim turkcem biraz zayif isallah anlarsin.
Tesekürler
Leyla
harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilGel bak bende bir ödül seni bekliyor.Tatlida süper yani.Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgilerle.
Ne güzel görünüyor,ellerine saglik canim.Afiyetler olsun.Sevgiler:)
YanıtlaSilbak bak bak ankaralı olmaa rağmen hiç duymadım..tatlıyı duydumda ankaranın olduğunu duymadım:)
YanıtlaSilnefis görünüyor..çok seviyorum bu tatlıyı...
seninde dediğin gibi valla bana zor yetiyor bu..koca bir tepsi gibi görünüyor ama sarınca bitiyor mübarek...
ellerine sağlık..harikaa...
Merhaba,
YanıtlaSilzencefilli patatesli kek i denedim, firinda isi derecesi 240 derece demissiniz,bu derece cok yuksek degil mi? Cunku bu dereceyi uyguladim ve kekin disi pisti, ici pismedi? Ayrica, bir kucuk paket diye yazdiginiz maya acaba 42 gr.olan paket mi? Bu miktar maya da biraz cok degil mi?
selamlar
nursel.aydin@yahoo.com.tr
Merhaba Nursel Hanım,
YanıtlaSilZencefilli patatesli kek hakkında ki sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
Ben bu tarifi yuva mayanın tarif kitapçığında bulup,denedim.
Tarifte aynen 240 derece ısı yazıyordu.
Benim fırınım doğalgazlı olduğu için tarifte yazan ısıyı değilde kendi fırınımın orta dereceli ısısını kullandım.
Açıkçası 240 derecenin çok olabileceği aklıma gelmedi.
Sizin yorumunuzdan sonra keşke bu ayrıntıyı yazsaydım diye düşündüm ve bu ayrıntıyı yazıya eklemeye karar verdim.
Maya miktarı dediğiniz gibi 42 gramlık olan küçük paketlerden.
Tarifte aynen bu miktardaki maya yazıyordu,ben kare Borcamda kullandım,bir sorun çıkmadı.
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim, ilk defa yapacak olanlara ayrıntıları aktarmış olduk.
bende karadeniz ereglidenim tarifiniz için teşekkr ederm
YanıtlaSilçok saoL ya wala annemle birlikte yaptık çok güzel oluyor tavsiye ederiz ;) :)
YanıtlaSilçok güzel oldu ama muhallebisi çok kalın oldu ayrıca şekerli
YanıtlaSiltarife göre yaptım ama katlanmadı bile=(
Adsız yorum yazan okuyucuma;
YanıtlaSilMerhaba,
Tarifteki muhallebiyi küçük bir tepsiye dökerseniz kalın olabilir.
Geniş ve büyük bir tepsiye dökerseniz daha ince yayılacağı için kolay katlanacaktır.
Yine de katlama-rulo yapma sorunu yaşarsanız, kare kare kesip, krem şantili bölümleri içe gelecek şekilde birbirinin üzerine yerleştirebilirsiniz.
Bakınız; en son resim.
Kolay gelsin.
Adıda ilginçmiş ..
YanıtlaSilAnkara sarması...
Sütlü tatlıları severim
ellerine sağlık mutlaka denenmeli :))
bu arada o kadar çok denenecek tarif birikti ki sorma :))
sağ tuşa tıklatmıyarak kopyalamayı engellemişşin bravo..ama ctrl c yapınca kopyalanıyor ...
YanıtlaSilyinede sarma tarifi güzel kopyalayıp yazdırdım....şimdi kağıt önümde durup birazdan tatlıyı yapacam...
Adsız yorumcuya;
YanıtlaSilSize şimdi ne diyebilirim ki?
Aklıma tek bir şey geliyor,Aferin : )
Benim sağ tuşu engellememin tek sebebi tariflerimi resimleri ve yazıları ile birlikte çalıp, kendi sayfalarında yayınlayanlar için.
Gezi sayfamı bile rahat bırakmayıp, kopyalamışlar.
Sayfamdan tarif denemek için yazı kopyalayanlara canım feda ama bu acımasız internet ortamı bütün tariflerimi ve resimlerimi olduğu gibi yayınlayan korsan sitelerle dolu.
Sağ tuş engeli şimdilik caydırıcı olur diye umuyordum.
Daha iyi bir çözüm bulursam hırsızlara karşı mecburen uygulayacağım.
Tarif almak isteyenler kağıt kalemle tarifi yazarlar diye düşünüyorum.
Bu arada;
Tatlı için kolay gelsin, afiyet olsun : )
ben bu tatlıyı kakaolu bisküvi yerine burçak bisküviyle yapıyorum. harika oluyor lezzeti.denemenizi öneririm.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel tadanlara afiyet olsun
YanıtlaSilben bu tarifi yaptım ve gerçekten ailecek çooook beğendik.teşekürler tarif için emeğinize sağlık:)
YanıtlaSilBu kac kisilik acaba
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu tarifi ince olması için büyük boy fırın tepsisine yerleştiriyoruz, bu sebeple dilimlerini çok büyük kesmezseniz 15 adet çıkıyor.