Banyolu börek adını ilk duyduğunuzda eminim ismiyle hepinizi şaşırtmıştır.
Ben ilk duyduğumda "nasıl, yani?" diye düşünmüştüm.
Bizim ailede bu böreği ilk kızkardeşim ve yengem yaptı, ben onlardan öğrendim.
Hazır yufka ile yapılıyor ama margarinle yağlanması, 3 kat olması, ıslanması ve birazda dolapta bekledikten sonra piştiği için çıtır çıtır milföyden farkı kalmıyor.
İç malzemesini kendi ağız tadınıza göre ayarlayıp, hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
BANYOLU BÖREK;
Malzemeler;
3 adet yufka,
Yarım paket margarin veya tereyağı,
İç malzemesi;
150 gram beyaz peynir,
Mevsimi ise; kırmızı biber,
Mevsimi ise; kırmızı biber,
Maydanoz,
Üzerine;
1 adet yumurta,
Çörek otu.
Çörek otu.
Yapılışı;
1. yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın.
Üzerine erimiş margarin sürün.
Diğer 2 yufkayı da 1 .yufkanın üzerine yerleştirip,her seferinde margarin sürün.
Kestiğiniz yufkaların geniş olan kısmına maydanozlu, kırmızı biberli peynir, yada istediğiniz iç malzemesinden yerleştirip, sigara böreği gibi sarın.
Hazırladığınız börekleri derin bir kapta buz gibi soğuk suya batırıp, 10 dakika bekletin.
Daha sonra zedelemeden, sudan hafifçe sıkarak çıkarıp, servis tabağına dizin.
Daha sonra zedelemeden, sudan hafifçe sıkarak çıkarıp, servis tabağına dizin.
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerine sağlık canım.çıtır çıtır bir görünütsü var,çok leziz duruyorlar.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilAyoll keselenmeden, liflenmeden banyo olurmuymuş :) Bunlar duş almış çıkmış :) Çok güzel oluyorlar geçenlerde ben de yaptım. Hatta elektrik çok pahalı diye :( fırın kullanmayım da ocakta pişiriyim dedim. Vallaha öylede oldu çevire çevire kısık ateste pişirdim
YanıtlaSilbende bi akrabama gittiğimde buzluktan hazır sarılmışları çıkardı....donuk vaziyette poşetin içindeyken ,poşetin içini suyla doldurdu...şöyle bir çalkaladı...sonrada tepsiye dizip pişirdi...çok güzel olmuştu...oda banyolu börekti...
YanıtlaSilgerçekten güzel oluyor...
ellerine sağlık...
Bende bu böregin adini ilk duydugumda cok yadirgamistim ama simdi uygulamayi bende cok seviyorum ellerinize saglik...
YanıtlaSilellerıne saglık copk guzel goruınuyor kesınlıkle
YanıtlaSilSüper görünüyorlar. Banyolu böreği yıllardır duyarım ama hiç denemedim. sanırım denemenin vakti geldi. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmrblar..bu akşam misafirlerime yaptım..muhteşem oldu çok beğendiler.bu kadar basit ve bu kadar lezzetli börek var mıdır acaba..ben ingilterede yaşıyorum ve burdaki yufkalar biraz kalın.iyice yumuşasın die ben suda 20 dk bekletip hafif sularını sıkıp buzdolabında beklettim.kabaracaklarına hiç inanmamıştım ama puf puf kabardı..içide hafif ıslak su böreği gibi oldu..paylaşımınız için tşk.emeğinize sağlık..
YanıtlaSilMRB BİR GECE ÖNCEDEN YAPARSAK Bİ SORUN OLUR MU DOLAPTA BEKLETEBILIR MIYIZ
YanıtlaSilMerhaba,
SilBöreği akşamdan sarıp hazırlayabilir, dolapta bekletebilirsiniz.
Suya batırıp, ıslatma işini sabah yapabilirsiniz.
Islak olarak akşamdan bekletmenizi tavsiye etmem.
Kolay gelsin.
Merhabalar 3 yufka üstü üste koymuş sunuz. Kesincese 3 nü de birden mi sarıyoruz
YanıtlaSilMerhaba,
SilEvet üçünü birden sarıyoruz.
Piştiği zaman kat kat oluyor.