17 Şubat 2009 Salı

GÜVEÇTE BOMBAY FASULYESİ

Bombay fasulyesi ile yemek hazırladınız mı?
Piştiği zaman oldukça iri olan boyutu sayesinde tabakta dolgun bir görüntü ortaya çıkıyor.
Ben Bombay fasulyesini güveçte etli olarak pişirdim.
Güveçte pişirmeden önce akşamdan ıslayıp, sabah biraz haşladım.
Bombay fasulyesini pilaki ve piyazda da kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

GÜVEÇTE BOMBAY FASULYESİ;  
Malzemeler;
2 su bardağı Bombay fasulyesi,
200 gram kuşbaşı et,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 adet kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı.
Yapılışı;
Fasulyeyi akşamdan ıslayın, daha sonra biraz haşlayın.
Güveç tenceresinin içine kuşbaşı etleri yerleştirin.
Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Et yumuşamamışsa 1-2 bardak su ilave ederek eti biraz daha pişirin.
Et suyunu çekince içine yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Soğanı doğrayıp tencereye ilave edin ve kavurun.
Salçayı, zar büyüklüğünde doğradığınız kırmızı biberleri ve haşladığınız fasulyeleri de ilave edip, üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Pişmesine yakın tuzunu ekleyip, biraz daha kaynatın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...