Hazır baklava yufkasını pratik olduğu için kullanmayı seviyorum.
Şerbetli tatlıları en kısa sürede hazır baklava yufkası ile hazırlayabiliyorsunuz.
Daha önce pek çok tarif denedim ve yayınladım.
Geçen ay büzme baklava ve şöbiyet yaptım.
Bu şekilde de çok kolay hazırlandı.
Üstelik az yufka kullanıldığı halde, çok bereketli oldu.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
NOTLAR;
Büzme baklavayı ilk denediğimde 1 yufka ile hazırladım.
Gayet güzel ve çıtır çıtır oldu.
Sonra belki daha güzel olur diye düşünerek, 3 yufka kullanıp, sararak hazırladım.
Ama çok kalın oldu, şerbeti de içine çekmedi.
2 yufka kullanarak sardıklarım da güzel oldu.
Onun için size tavsiyem bu tatlıyı 3 yufka kullanarak sarmayın.
Güzel pişmesi ve şerbetini iyice çekebilmesi için tepsiye çok sıkışık yerleştirmeyin.
"Afiyetle Kalın"
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÜZME BAKLAVA;
Malzemeler;
11 adet baklava yufkası,
3 su bardağı ceviz içi,
250 gram tereyağ,
Şerbet için;
2,5 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
yarım limonun suyu,
Üzerine;
Çekilmiş Antep fıstığı.
Not;
Ölçüler dikdörtgen Borcam'a göredir.
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÜZME BAKLAVA TARİFİ;
Size bol resimli tarif hazırladım : )
Şerbet malzemesini kaynatın.
Sonuna doğru yarım limon suyu sıkın 5 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.
Hazır baklava yufkasının 1 tanesini serin ve üzerine erimiş tereyağ gezdirin.
Üzerine çekilmiş ceviz içi yerleştirin.
Oklavayı yufkanın dar olan ucuna yerleştirip, yufkayı oklavaya sarın.
Yufkayı oklavadan çıkarmadan ortaya doğru her iki tarafından büzün.
Borcam'ın dar olan tarafına hazırladığınız yufkayı oklavadan yavaşça kaydırarak yerleştirin.
Çok fazla sıkıştırmadan yufkaları (11 adet) sarıp, büzüp, tepsiye dizin.
Tereyağını eritin.
Tereyağını yufkaların her yerine gelecek şekilde dökün.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Ben doğalgazlı fırın kullandığım için, fırın ısı ölçüsü veremiyorum.
Kızaran tatlınızı soğutun ve ılık halde ki şerbeti üzerine dökün.
Şerbetini çeken tatlınızı istediğiniz büyüklükte kesip, üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
HARİKA OLMUŞ ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR
Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
[Hadis (İbn-i Mace)]
Teşekkür ederim filizcim :)
Silenfes...şu an o bir tabak tatlıyı afiyetle yiyebilirim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim neslihan :)
SilHayırlı cumalar muhteremcim.İyiki baklava yufkaları var değilmi canım yapımı pratik ve nefis lezzette oluyorlar.Çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbir dilim aldım sevgilerimi bıraktım:))öpüyorum canım..
Hayırlı cumalar İncim :)
SilMuhterem Hanımcığım elinize sağlık. Şuruplu tatlıları bende çok seviyorum. Çok ta nefis görünüyor.Emeğinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim minecim :)
Silselam.tatlı nefis görünüyor.hazır yufkalar sayesinde hayatımız pek kolaylaştı...ellerinize saglık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım :)
Silbende devamli bulundururum hazir baklava yufkasi esim serbetli tatliyi cok sevdigi icin cok yaparim
YanıtlaSilcitir citir mis gibi tereyagli olmus yanina cay benden tatlilar senden olsun
Bizde dün 15 tepsi baklava yaptik kendimiz actik 6 tepsisini böyle büzmeli yaptik
baklavalar 1 sene önce vefat eden kayinpederim icin camide yemek verecegiz
hayirli bereketli cumalar canim
Hayırlı bereketli cumalar öznurcum :)
SilCanım bu kadar olur bende yaptım ama yayınlamadım.Bencede çok pratik
YanıtlaSilve leziz ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
Teşekkür ederim, bende çok öpüyorum deryacım :)
SilMuhterem Abla inan nasıl cesaret aldım senden anlatamam, hiç de öyle zor gelmedi bana. fotoğraflı anlatım da iyi olmuş, ilk fırsatta sanırım ilk bayramda deneyeceğim bunu. bir soru sana hangi marka hazır baklava yufkası alıyorsun, hangisi iyidir ve nerden?
YanıtlaSilSevgili Yasemin,
SilBol resimli tarif ilk defa tarifi yapacaklar için çok iyi oluyor.
Mümkün oldukça tariflerimi bol resimli yapmaya çalışıyorum.
Bu arada;
Baklava yufkam BİM'in Unlum adında ki yufkası.
Genellikle bu markayı kullanıyorum, yufkaları iyi oluyor.
Sadece 1 kere bayat çıktı ama o risk diğer markalarda da var.
Birde fiyatı piyasadakilere göre çok uygun.
Ben birde Hastel marka kullanmıştım, o markada çok iyi oluyor.
şekerim bütün o tepsiyi yiyebilirim şu an :) bayılırım bayılırımmm ellerine sağlık çok çok güzel olmuş görüntü mest etti beni :) iyi hafta sonları
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkür ederim sedacım, iyi hafta sonları :)
SilTam benlik.Hayatta beceremem yufka açmayı. Hem pratik hem de çabuk daha ne ister insan. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim esincim :)
SilEvde mutla bulundurduğum bu yufka. Hele bayramlarda resmen cankurtarıcı oluyor:)
YanıtlaSilNefis görünüyor bu büzmeler,ellerine sağlık canım..
Bence de can kurtarıcı bir ürün, teşekkür ederim papatyam :)
Silaynı tarifi bende 2 gün önce yaparak derindondurucuya koydum.aniden gelen misafiler için hazır oluyor.gerçekten çok prarik ve lezetli ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silburalarda bir hemşehrimi daha bulmak beni çok sevindirdi..
YanıtlaSilbende kastamonuluyum:))
üstelik etkinliğimin bannerini de gördüm çok mutlu oldum.. bana da beklerim..
sevgiler..
deniz, kalpkurabiye
Bende çok memnun oldum denizcim :)
Silgerçekten çok güzel gözüküyor.daha önce hiç denemedim.bunu deniycem mutlaka.bir sorum olcak tereyağını ılıkmı döküyoruz .teşekkür ederim
YanıtlaSilayşegül eren
SilSevgili Ayşegül,
Tereyağ, akıcılığını yani sıvı halini kaybetmeyecek kadar ılık olursa iyi olur.
Kolay gelsin.
Merhaba muhterem hanim sizin tarifinizle cevizli sarma yapmaya calistim ama ben sadece 2 yufkadan yaptim esim icin. Kalanini dondurucuya kaldirdim yanliz bir sorum var size. tekrar yapmak istedigimde yine 2 tane cikarip yapsam olur mu yoksa saldirip tekrar dondurunca køtu mu olur? 2 kisiyiz cunku sadece.
YanıtlaSil
SilMerhaba,
Ne yazık ki baklava yufkalarının gramajı az olanlarını piyasaya çıkarmıyorlar.
Baklava yaparken sorun olmuyorda, böyle az yufka kullanılan tariflerde elimizde çok sayıda baklava yufkası artmış oluyor.
Ben bu tarifi yada diğer az yufka kullanılan tarifleri yaptığım zaman artan yufkaları buzdolabının üst raflarında paketinin içinde muhafaza edip, en geç 1 hafta içinde başka bir tarifte kullanıp, bitiriyorum.
Şimdilik hiç dondurucuya kaldırmadığım için nasıl olur bilemiyorum.
Bence, eğer yufkalar dondurucuda çok sertleşip, dökülmezse bu şekilde kaldırmanın bir mahzuru yoktur.
Bu arada;
Artan yufkalarınızı börek yaparakta değerlendirebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Cevabiniz icin cok ama cok tsk ederim. Bu arada tatli super oldu esim cok begendi.
YanıtlaSilSevgilerle amine.
Ellerinize sağlık :)
Silmerhabalar bim in yufkasından pek memnun kalmıyorlar bende almaya cesaret edemedim. güzel oluyor deil mi?oklavanın kalınlığı inceliği önemli mi
YanıtlaSil
SilMerhaba,
Ben yıllardır Bim'in baklava yufkasını kullanıyorum.
Sadece 1 paketinde bir sorun yaşadım.
Her zaman gayet iyi sonuç alıyorum.
Oklavanın kalınlığı ve inceliği önemli değil.
Kalın oklava olunca tatlının ortasında daha büyük bir delik olmuş oluyor.
Duyduğuma göre bazı ev hanımları 8 numara şişle sarıp, ortadaki deliğin daha küçük olmasını sağlıyorlarmış.
Kolay gelsin.
teşekkür ederim tariflerinizi çok beğendim buarada hepsi gerçekten çok güzel bu tatlıyıda ve bir kaç tariifinizi deneyeceğim.blogunuzun artık bende bir takipçisiyim :)sevgiler.....
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silmerhaba muhterem hanım geçen size yazmıştım dün yaptım sizin tarifinize göre ama sanırım yufkanın azizliğine uğradım 15 tane falan ancak sarabildim çok çabuk yırtılıyor yufka geri kalanlarını yine sizin tarifinize göre peynirli yaptım o daha kolay oluyor haliyle ama sanki biraz kalın oldu 4 kattan denemeyi düşünüyorum bi daha sefere çünkü içi hamursu oldu gibimize geldi kolay gelsin hoşçakalın:))
YanıtlaSilNe yazık ki yufka bayat çıkarsa sarılmıyor :(
Silsütlü nuriye tatlınızı yaptım vede çok beğendim. bu konularda biz hanımlara yardımcı olduğunuz için size ne kadar tşkür etsek az.ellerinize vede emeğinize sağlık. ayla inan
YanıtlaSilGüzel sözleriniz için ben teşekkür ederim :)
SilTahta elbise askisinin alt kismini kirarak oklava niyetine kullanildiginda cok cok iyi sonuc veriyor..Duyrulur...Pinar
YanıtlaSilOooo bu da güzel fikirmiş, öneriniz için teşekkürler :)
SilBen de yaptım cok guzel oldu bide meba diye bir marka var onda tarifte veriyor üstündeki sloganları hosuma gittiginden almıstım "G.Antep baklavasını sizde evinizde yapabilirsiniz " yazıyordu.
YanıtlaSilBahsettiğiniz markayı daha önce duymadım ama sloganları güzelmiş :)
Silbiz ikji bacı baklava tarifi ararken bunu gördük bayıldık yapıcaz şimdi çok umuytluyuz inş güzel olurda kocalarımızın gözüne gireriz bye
YanıtlaSilSamimi ve içten yorumunuz için teşekkür ederim :)
Silçok güzel oldu defalarca yaptım çok teşekkürler
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, bildirdiğiniz için teşekkür ederim :)
SilSiz iki tane yufka ile yapmamızı söylemiştiniz ama fotoğraflarda tek yufka ile yaptınız ikinci yufkayı nasıl yapacaz
YanıtlaSilMerhaba,
SilNotlar bölümünde bu tatlıyı ilk önce 1 yufka ile yaptığımı yazmıştım, resimleri o zaman çektim, bu yüzden resimlerde tek baklava yufkası görünüyor.
Eğer 2 baklava yufkası kullanmak isterseniz ilk yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra biraz erimiş tereyeğ sürün, üzerine 2.yufkayı serin, onun da üzerine hafifçe tereyağ sürüp, ceviz içini serpin.
Oklavaya sararak büzme işlemini gerçekleştirin.
Kolay gelsin.
Merhabalar, hazır yufka benim gibi çalışan hanımlar için büyük kolaylık. Ayrıca tarifinize bayıldım. Sağlıkla kalın
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilMerhabalar yine muhtesem bir tarif daha tebrik ederim sizi tarifleriniz cok guzel oluyor. Ben kendim yufkali tatlilarimda boreklerimde hep SEYMEN marka kullanirim bir kez almistim cok memnun kaldim hep oyle aliyorum artik.sukurler olsun ki daha bayat yufkasini hic gormedim sanarsinizki gunluk yufka.Hatta gecenlerde misafir geliyor markette ikramlik alisveris yapiyorum.telefon bekledigimden daha erken geliyorlar.bende yufka alirken gordum hazir mantilari sigara borekleride varm
YanıtlaSilIis onlardanda aliverdim hazir olsun diye. Pek guzel oldular oneririm oyle hizli gelen misafire bire bir. Ellerinize saglik yufkayi posete sokanlardan allah razi olsun. Daha ne diyeyim. Kolay gelsin hanimlar. Bende burma tatlisini sisle yapiyorum 6 numara ideal.benide bu saatte uyku tutmadi tarif bakiniyim dedim malum haftaya gun bende :)
Merhaba,
SilSamimi yorumunuz için teşekkür ederim.
Deneyimlerinizi paylaşmanız Seymen markasını kullanmak isteyenler için çok açıklayıcı olmuş.
Burma tatlısını kalın şişle sarma fikrini daha önce bir kaç kişiden daha duymuştum ama henüz o şekilde sarmadım.
Gün hazırlıkları için şimdiden kolay gelsin.
Muhteremcim sisle cok daha pratik oluyor yufkanda kuru değilse cok rahat sarıliyor. Ben senin tarifini cok beğendim canim yarin yine yapacagim. Bayrama da dokerim serbetini onun icin sence nasil yapmakiyim serbeti nasil dokmeliyim
SilAy evet arkadasim yufkalari bide elle acmak vardi. Bu arada gunun nasil gecti? Muhteremcim sen nasilsin?yeni tarifin var mi?
SilTatlıyı önceden yapıp, beklettiysen şerbetin ılık olmalı.
Silİsmini yazmadığın için hitap etmek zor oluyor ama ben iyiyim sağol, yeni tarifler olduğu zaman yayınlıyorum.
Sık sık ana sayfayı, son eklediklerim bölümünü ziyaret edersen yeni tariflerimi görebilirsin.
Muhteremcim pek internetle isim yok kizim aciyor bana bende bakiyorum o yuzden isim yazmayi unutmusum artik unutmam heralde ismim Jale artik bana hitap edebilirsin herhalde tatlimi yaptim pek guzel kabardi diyim artik sana ben serbetini de arefe gunu haslarim artik ilikca olarak
SilSeninle tanıştığıma memnun oldum Jale :)
SilAy benim tabaklardan tarifte muhtesem eskilerden bi sarki varsi hatirlarmisin bilmem aman muhterem diye her terifini okuyunca alklima o gelir
YanıtlaSilEvet, o şarkıyı biliyorum. Leman Sam söylüyor.
SilŞarkının adı da "Kandilli"
muhterem hanım tatlıyı ertesi gün yiyeceksek buzdolabındamı bekleticez yoksa oda ıısındamı?
YanıtlaSilbirde bir peketten 11 tane çıkıyormu?zeynep
Merhaba Zeynep,
SilKusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan son günlerde internete giremediğim için sorunuzu geç cevaplıyorum.
Tatlıyı tereyağlı olduğu için oda ısısında bekletiyoruz, buzdolabına koymuyoruz.
1 paket baklavalık yufkada eğer 800 gramlık paketse 40 adet baklava yufkası oluyor,
yani fazla fazla çıkıyor.
Bazı markaların daha az gramajda yufkası oluyor, az yapacaksanız gramajı ve yufka sayısı az olan yufkayı tercih edin.
800 gramlık yufkalar baklava yapmak için çok uygun, bu tarifte ki gibi az yufka kullanılan tariflere çok geliyor.
Kolay gelsin.
sence tek katmı yapalım en çok hangisini tavsiye edersinz?
YanıtlaSilMerhaba,
SilKusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan son günlerde internete giremediğim için sorunuza bayramın sonunda cevap yazabiliyorum.
Bu tatlıyı 2 yada 1 yufka ile hazırlayın.
3 yufka ile yapıldığında kalın oluyor, içine şerbeti çekmiyor.
Ben bu bayramda 2 yufka kullanarak hazırladım, gayet güzel oldu.
Kolay gelsin.
merhabalar tatlı soğuk şerbet sıcakmı olacak
YanıtlaSilMerhaba,
SilTatlı soğuk, şerbet ılık olacak.
Şerbet sıcak olursa tatlıyı hamurlaştırır, bu yüzden ılık olması gerekiyor.
Kolay gelsin.
merhaba muhterem hanım tarifinizi gördüm cok begendim cıtır cıtır görünüyor serbetlendikten sonrada böyle cıtır kalıyormu birde bayramdan ıkı uc gun önce yapsak buzlukta bekletsek bayram günü cıkarıp serbetlesek olurmu ki bi bozulma olurmu tatlıda daha önce hic denedinizmi
YanıtlaSilMerhaba,
SilÖncelikle sorunuza geç cevap vediğim için ne olur kusura bakmayın.
Ben 20 Temmuz'dan beri tatil için köyde ki evimizdeyim, internet çok az çektiği için ve sadece telefonla girildiği için sorunuza hemen cevap veremedim :(
Bu tatlı şerbetlendikten sonrada çıtır kalıyor ama şerbetinin sıcaklığına dikkat etmeniz gerekiyor.
Servisten bir kaç gün önce tatlıyı pişirebilirsiniz, buzlukta bekletmenize gerek yok.
Şerbetini servis yapacağınız gün dökebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Ben tek olarak degil de 2 kat olarak sardım ama boylece sizin ki gibi 11 yufka olmadan 22 yufka oldu sayısını arttırmıs oldum serbet olcusu nasil olacak
YanıtlaSilMerhaba,
SilŞerbet ölçüsünü 1 kat arttırmanız yeterli olacaktır.
Yani 3,5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su kullanarak şerbet hazırlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
çok güzel oldu bende geçen bayramda denemiştim.tarifinize sağlık...
YanıtlaSilDeneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim, sizinde ellerinize sağlık.
SilBiazdan deneyecegim,sonucu yazarım inşllh...
YanıtlaSilİnşallah :)
Silbimden almış olduğum unlum marka hazır yufka sanırım bayat çıktı, bükme baklava yapmaya çalıştım ancak bükemeden yırtıldılar..başka önereceğiniz bir marka varmı??
YanıtlaSilMerhaba,
SilBimin yufkaları genellikle iyi çıkıyor ama bazen böyle bayat olanı da denk gelebiliyor.
Bir keresinde benimde başıma gelmişti :(
Ben Bimin yufkası dışında Hastel ve Yu-ka markalarını kullandım.
Kolay gelsin.
Yarım limon suyu yazmissiniz tarifinizde. Tarifinize uydum ama serbet çok ekşi oldu. Koca tatli heba oldu. Tarifi yapacaklarin bilgisine
YanıtlaSilMerhaba,
SilTarifi yapmanıza sevindim, limonun çok gelip tadını bozmasına üzüldüm :(
Tarifi verirken yarım limon yazdım çünkü limonların çoğu fazla sulu çıkmıyor.
Ben yarım limon kullandığım zaman sorun çıkmıyor, belki de sizin kullandığınız limon daha suluydu, en iyisi bundan sonra malzeme ölçüsünü limon damlası veya çay kaşığı ölçüsü olarak vereyim.