16 Haziran 2010 Çarşamba

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN ŞÖBİYET

Hazır baklava yufkasını sık sık kullanıyorum.
Eskiden baklavalık yufka bayram dışında kolay kolay bulunmazken şimdi yeri ve zamanı olmadan her an bulunabiliyor.
Bugüne kadar bu yufkalarla pek çok tarif denedim, başından beri "şöbiyet yapacağım" diyordum en sonunda onu da denedim.
Kareleri keserken deneme amaçlı birazını büyük, birazını küçük kestim.
Kendinize yaparken büyük, misafire yaparken bereketli olsun diye küçük kesebilirsiniz.
Tatlının çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, şerbetin yada tatlının birinin ılık, diğerinin soğuk olmasına dikkat edin.
İç malzemeniz artarsa "İrmikli Bonbon" hazırlayabilirsiniz.
Ben şöbiyeti ortasında ki irmikli bölüm yüzünden çok seviyorum.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"




HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN; ŞÖBİYET
Malzemeler;
15 adet baklavalık yufka,
300 gram tereyağ,
İç malzemesi;
2 su bardağı süt,
1 büyük çay bardağı irmik,
1 küçük çay bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Yarım limon,
Üzerine;
Toz Antep fıstığı.


HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA ŞÖBİYET TARİFİ;
Şerbet malzemelerini kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.
Baklavalık yufkaları 3 adette bir tereyağ sürerek üst üste dizin.
En üsttekinin üzerine de tereyağ sürün.


Yufkaları, büyüklüğünü kendinize göre ayarlayıp, kare kare kesin.
Ceviz hariç, iç malzemesini karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirin.
Soğuyan muhallebiden karelerin ortasına yerleştirip, üzerine ceviz içi serpin.
Karelerin bir ucunu diğer ucunun üzerine getirip, kapatarak üçgen şekli verin.


Fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın.
Hazırladığınız şöbiyetleri ucu diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.


Erimiş tereyağını şöbiyetlerin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Önceden kaynattığınız ve soğuttuğunuz şerbeti ılık halde ki tatlının üzerine dökün.
Biraz dinlendirip, toz antep fıstıkla süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Pazar gününe kadar açık olan 13. İsmek Feshane Sergisi ile ilgili bilgi almak ve resimleri görmek için, bakınız; Muhterem'le Geziye-13. İsmek Feshane Sergisi

29 yorum:

  1. Baklava yufkası büyük nimet.

    Şöbiyet şahane görünüyor. Ellerine sağlık canım.


    http://papatyaprenses.com/

    YanıtlaSil
  2. Canımmm harika görünüyor şöbiyet el
    lerine sağlık.Dondurucuda yufkam var ilk fırsatta böyle yapayım öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  3. Bu benim denemeye bile cesaret edemeyeceğim birşey. Gerçekten harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. hımm süper görünüyr.Ben hiç denemedim evde şöbiyeti denersem kesin tarifinizi kullanırım

    YanıtlaSil
  5. Baklava yufkası bizlere sunulan en güzel hediyedir.Tatlım sende baklava yufkalarına hayat vermişsin,çok hoş olmuşlar.Ellerine kollarına sağlık,sevgi ile öpüyorum......

    YanıtlaSil
  6. ooh nefis görünüyor.. ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  7. ımm nefis görünüyorlar. okurken ağzım sulandı. hemde pratik bir tarif. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. şöbiyet en zevdiğim baklava çeşididir.senin ellerinde çıkıncada çok nefis olmuş arkadaşım.bende çok seviyorum hazır yufkayı.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Hazır baklava yufkası ile sadece baklava yapabildim ..
    Anlatımlarınıza bakılırsa şöbiyet yapmak kolay..
    harıka görünüyor..ellerinize sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
    Bu arada demeden gecemıyeceğim irmik li Bonları denemişdim harıka olmuşdu bunun için de ayrıca teşekkürler..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Muhterem ablacım tek kelimeyle nefis görünüyor:). Ben de bir kere denemiştim baklava yufkasıyla şöbiyet, gerçekten de çok pratik oluyor.
    Ellerine sağlık:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  12. canım denedim ve çok güzel oldu..başta hazır baklava yufkası çok sertime gelmişti ama bi kaç gün bekleyince nefis oldu.....(buzdolabında beklettim)
    teşekkürler tarif için....

    YanıtlaSil
  13. Disal'e;
    Sevgili Saliha,
    Tarifi beğenip, denemene çok sevindim.
    Eminim güzel olmuştur, ellerine sağlık.
    Yufkanın sertliği derken acaba çıtır çıtır olmasından mı bahsediyorsun?
    Eğer öyleyse hiç sorun yok, çünkü baklava yufkasında ilk aranan özellik çıtırlık oluyor.

    YanıtlaSil
  14. esra18:19

    blogunuzu sık sık takip ediyorum dün şöbiyet tarifini aldım ve denedim gerçekten çok güzel oldu tarifleriniz çok açıklayıcı anlaşılabilir şekilde denemek isteyenlere tavsiye derim pişman olmazlar tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Muhterem hanım blogunuzdaki tüm tarifler çok güzel,bayram için bu tatlıyı yapmayı düşünyorum,yorumlara ve görüntüye bakılırsa çok güzel.tarifte iç malzemesine bir büyük çay bardagı irmik demişsiniz,bu büyük çay bardağı su bardağımı oluyo? bide ben 45 adet için yapıcam iç malzemeyide ona göre artırmalıyım demi?

    YanıtlaSil
  16. Naz'a;
    Sevgili Naz,
    Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
    Büyük boy çay bardağı derken ajda diye bilinen çay bardağını kastetmiştim.
    Eğer 45 adet şöbiyet yapacaksan iç malzemesini arttırman gerekir.
    Ölçü olarak yazıda linkini verdiğim "irmikli bonbon" tarifimi kullanabilirsin.
    İç malzemesi artarsa irmikli bonbon yaparak değerlendirebilirsin.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  17. muhterem hanım cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bayram sonrası tatlı yorumlarını yazıcam şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Adsız17:28

    Tarif guzel ellerinize saglik denicem ama anlayamadigim bisy var geri donerseniz sevinirim bir paket baklava yufkasindanmi yapiyoruz bide bu ust uste koydugumuz yufkalarin sayisi kac acaba?birde sanirim orjinal tarifte arasina irmikli tatli degil kaymak konuyor degilmi irmikli tatli yerine kaymak koysak tarifiniz ve olculere uyarmi?tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  19. Adsız Yorumcuya;
    (keşke adınızı yazsaydınız)
    Merhaba;
    1 paket baklava yufkası şöbiyet için çok geliyor.
    Ben tarifte 15 adet yufkayı 3 yufkada bir yağlayarak hazırladım, yani 15 adet yufka kullandım.
    Benim bildiğim orjinal tarifte de irmik kullanılıyor, çünkü kaymak eriyip, yok oluyor.
    Kaymak ile katmer tatlısı hazırlanıyor.
    Tarife göre kaymaklı hazırlarsanız, kaymağın fırında erime riski var, irmikli yapmanızı öneririm.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  20. Adsız17:53

    Muhterem hanimcm ben bir onceki adsiz yorumcu:)sobiyet tarifinizi denedim bugun misafirlarim vardi gercekten cok guzel ve hafif oldu misafirlerim ,kayinvalidem ve kayinbabamda cok begendiler tarifinize saglik diyorum:))tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi deneyip, beğenmenize çok sevindim, ellerinize sağlık.

      Sil
  21. Muhterem'cim valla tatlı harika oldu. Yayınladım da .
    Yüreğine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nilay,
      Tarifi beğenip, yapmana çok sevindim, sayfan da gördüm çok da güzel görünüyor, ellerine sağlık.
      Baklava yufkasını sevmeyenler şerbeti iyi ayarlanmamış, sıcakken şerbeti verildiği için hamurlaşmış tatlılar yedikleri için yufkadan soğuyorlar.
      Şerbetine ve sıcaklığa dikkat ettikten sonra bence harika bir ürün, gerçekten büyük kolaylık.

      Sil
  22. Adsız03:05

    Amerikada yasıyorum. Fillo dough denen yufkayla yaptım ve enfes oldu. Ic harcı bildigimiz sobiyet harcı. Cok tesekkurler ve ellerinize saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl bilgi verdiğiniz için ben teşekkür ederim.
      Yurt dışında yaşayıpta buradaki malzemeyi bulamayanlar için yorumunuz çok faydalı oldu.
      Eminim pek çok kişi fillo dough kullanarak bu tarifi deneyecektir.

      Sil
  23. Adsız07:01

    denedim gerçekten çok gzl oldu teşekkürler..

    YanıtlaSil
  24. Adsız11:16

    Merhaba, ellerinize sağlık. Önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza ederek ertesi gün pışirmek mümkün mü? Çok teşekkürler.

    Vilma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Önceden hazırlayıp, buzdolabında muhaza edebilirsiniz fakat yufkaların kurumaması için mutlaka tepsinin üzerini folyo veya streç film ile kapatmanız lazım.
      İsterseniz akşamdan hazırlayıp pişirebilir, ertesi gün şerbetini dökebilirsiniz.
      Akşamdan pişirirseniz, tatlınız soğuduğu niçin şerbetinizi ılık olarak dökebilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil
  25. Adsız01:00

    Leziz Bilgi-Hatice
    Muhterem'ciğim, şöbiyet harika ve çok leziz görünüyor...ellerine sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...