Balık tarifi sezonumu kapatmıştım ama bu karidesleri pişirince balık sezonunun açılmasını beklemeden hemen tarifini verip, resimlerini yayınlamak istedim.
Açıkçası biz pek karidese alışık değiliz, eşim genellikle balık yer, ben onu da yemem : )
Bundan sonrada sanırım eşim balık yemeğe devam edecek.
Bu tarifte dondurulmuş karides kullandım, pakette tombul tombul kocaman görünen karidesler pişince küçücük kaldı.
"Afiyetle Kalın"
KARİDES SOTE;
Malzemeler;
1 paket dondurulmuş karides,
3 adet kuru soğan,
2 adet kırmızı biber,
3 adet yeşil biber,
2 adet domates,
3 diş sarımsak,
3 adet defne yaprağı,
Zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber.
Tarifi;
Sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyup, doğrayın.
Zeytinyağında doğradığınız sebzeleri kavurun.
Kavrulan sebzelerin üzerine karidesleri boşaltın, defne yapraklarını ilave edin ve birlikte pişirin.
Dondurulmuş ürün olduğu için çok su bırakıyor, ben suyunun birazını süzdüm.
Not;
Fazla gelen suyu ile balık çorbası yapabilirsiniz.
Tuzunu ve baharatını ekleyin.
Pişince sıcak yada soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen hafta sonu eşim, eşimin abisi ve benim abim Çanakkale'ye gittiler.
Bende çektikleri resimlerin içinden resimler seçip, hem bir yazı hazırladım hemde Kınalı Kuzular dizisinin müzikleri ile bir video hazırladım. Bakınız;
Muhterem'le Geziye- Çanakkale
Elinize sağlık bende güveçte yapıyordum ama kolestrolüm yüksek çıkınca hepsini bıraktım.Sevgiler...
YanıtlaSilmmmm enfes çok severim karidesi sizde çok gğzel yapmışsınız.ellerinize sağlık
YanıtlaSilhiç karides yemedim :)) ama tarif çok güzel ellerine sağlık Muhterem ablacım ,Çanakkale resimleride muhteşem banada kısmet olur İnşallah görmek ,sevgiler....
YanıtlaSilelleriniz dert görmesin selamlar sevgiler
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.
YanıtlaSilçok severim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilgörüntü itabariyle yemege hiç cesaret edemedigim bir balık.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım keşke ekrandan elimi uzatıp almam mümkün olsa ellerine sağlık enfes olmuş.ÇOk öpüyorum...
YanıtlaSilmuhterem hanım, ben bayılırım karidese. dondurulmuş ürünlerde iglo dışındakiler hep küçülüyor gözlemime göre. hele geçen gün bimden ucuz diye aldım, hem bir avuç kaldı hem de kokusu filan kötüydü.ucuz etin yahnisi...
YanıtlaSilbende hiç yemedim yiyebilirmiyim bilmiyorum..görüntüsünden dolayı sadece....beyaz beyaz görünüyorya o beni öldürüyor:)))))
YanıtlaSilama seveni çok ellerine sağlık....görüntüsü her zaman ki gibi harikaaa....
balık sevemeyip bu kadar geniş bir balık arşivine sahip olmana hayret ediyorum ve tebrik koyuyorum sana:)))ellerine sağlık muhteremim...
Muhterem ablacım ben çok severim karidesi. Bol sebzeli kavurması da daha sağlıklı hale getirmiş bu lezzeti..
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım:).
Sevgiler...
aslı
Tatlım,yine döktürmüşsün,ellerine sağlık,çok hoş görünüyor.Sevgimle kal,kocaman öpücüklerrrr...
YanıtlaSilAsmira'ya;
YanıtlaSilAçıkçası bizim karides yemek gibi bir adetimiz yok, hangisi iyidir, bilmiyorduk.
Deniz mahsullerini çok seven eşim için pişirdik.Bim'in ürünü değildi, İglo'da değildi ama bu işe yıllarını vermiş köklü bir firmanın ürünüydü.