22 Mart 2011 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ

Portakal ile kerevizi soğuk salata olarak sık sık hazırlayıp, servis yaparım.
Ama ikisini zeytinyağlı olarak pişirmek bu seneye kısmet oldu.
Sızma zeytinyağı ve portakal suyu ile ağır ateşte pişen bu tarife bayıldık.
Hele dibinde kalan nefis aromalı suyunu çok sevdik.
Ayva ile pişirilen kereviz tarifinide denedim, çok yakında onun tarifinide yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ;
Malzemeler;
4 adet kereviz,
3 adet portakalın suyu,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
Kerevizin yeşil yaprakları,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 adet limon,
Tuz.
TARİFİ;
Kerevizleri soyup doğrayın, kararmaması için limonlu suda bekletin.
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradığınız soğanları ilave edip, kavurun.
Kerevizleri, portakal suyunu, halka halka doğradığınız havucu ve tuzu ekleyin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını ilave edin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. süper bir görüntü arkadaşım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. görüntü muhteşem bittim valla ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Canım bu harika lezzeti çok iyi bilen
    biri olarak ellerine sağlık diyorum.
    Sunum her zamanki gibi çok şık elleri
    ne sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Pek severim portakallısını. Ama bu sene hiç salatasını yapmak kısmet olmadı ya.

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...