28 Mart 2011 Pazartesi

KARNABAHAR PANE

Bu görmüş olduğunuz pofidikler hamur kızartması gibi görünsede aslında karnabahar kızartması.
Pane için maden suyu ve un ile hazırlanan karışıma bulayıp, kızarttığınızda karnabaharların dışı çıtır çıtır bu hamurla kaplanmış oluyor.
Sıcakken çok lezzetli oluyor.
Bu pane harcını pek çok sebzede hatta balıkta kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"



KARNABAHAR PANE;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karnabahar,
Pane için;
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı un,
Tuz,
Kızartmak için sıvı yağ.
TARİFİ;
Karnabaharı dallarını keserek küçük parçalara ayırın.
Kaynayan suda hafif haşlayarak süzün.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Karnabarları bu karışıma bulayarak, kızartın.
Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis papın.
"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. Ben de sadece un ve yumurta ile bulamaç yapıp kızartıyorum, üzerine de sarımsaklı yoğurt, havuç şart tabii. Çok severiz, ellerine sağlık sevgili Muhterem.

    YanıtlaSil
  2. Ben yumurta ile hazirliyordum hamuru.
    Artik maden suyu ile yapayim, ellerien saglik canim

    YanıtlaSil
  3. çok severim karnabaharı ve içinde geçtiği tüm lezzetleri ..
    bende sık yaparım sevdiğimden midir nedir..:)?
    ellerine sağlık
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Canımmm ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Adsız20:07

    Ellerine saglik cok severim ama mutlaka sarimsakli yogurt olmali. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. En sevdiklerimdennn. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık harika olmuşlar bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Pofuduk pofuduk nasılda güzel lokma gibi görünüyorlar ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...