Bu görmüş olduğunuz pofidikler hamur kızartması gibi görünsede aslında karnabahar kızartması.
Pane için maden suyu ve un ile hazırlanan karışıma bulayıp, kızarttığınızda karnabaharların dışı çıtır çıtır bu hamurla kaplanmış oluyor.
Sıcakken çok lezzetli oluyor.
Bu pane harcını pek çok sebzede hatta balıkta kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KARNABAHAR PANE;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karnabahar,
Pane için;
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı un,
Tuz,
Kızartmak için sıvı yağ.
TARİFİ;
Karnabaharı dallarını keserek küçük parçalara ayırın.
Kaynayan suda hafif haşlayarak süzün.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Karnabarları bu karışıma bulayarak, kızartın.
Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis papın.
"Afiyet Olsun"
Ben de sadece un ve yumurta ile bulamaç yapıp kızartıyorum, üzerine de sarımsaklı yoğurt, havuç şart tabii. Çok severiz, ellerine sağlık sevgili Muhterem.
YanıtlaSilBen yumurta ile hazirliyordum hamuru.
YanıtlaSilArtik maden suyu ile yapayim, ellerien saglik canim
çok severim karnabaharı ve içinde geçtiği tüm lezzetleri ..
YanıtlaSilbende sık yaparım sevdiğimden midir nedir..:)?
ellerine sağlık
sevgilerle
Canımmm ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine saglik cok severim ama mutlaka sarimsakli yogurt olmali. Sevgiler
YanıtlaSilEn sevdiklerimdennn. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilElinize sağlık harika olmuşlar bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilPofuduk pofuduk nasılda güzel lokma gibi görünüyorlar ellerine sağlık canım ...
YanıtlaSil